eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Egy órán át küzdöttek Kolonics György életéért

Összesen egy órán keresztül küzdöttek Kolonics György életéért kedden délelőtt, mire kiderült, hogy az olimpiai bajnok kenuson nem lehet segíteni. Erről Ludasi Róbert, "Koló" edzője beszélt a csepeli kajak-kenu telepen.

A tréner, aki 22 esztendeje foglalkozott Koloniccsal, megtörten, magába roskadtan elevenítette fel a történteket.

"Páros edzés volt, Kolóék rendesen bemelegítettek, eveztek öt-hat kilométert. Ezután mentünk egy ezret, ami jól sikerült, majd odaálltunk ötszázhoz. Az is jó volt, de aztán Koló átszólt, hogy menjek oda, mert szédül. Mondtam neki, üljön rá a motorcsónakra, aztán azt, hogy dőljön hanyatt. Az arcszínéből látszott, nagyon rosszul van, úgy tűnt, nem kap levegőt. Biztattam Kozmann Gyurit, kezdje el pumpálni a mellkasát, aztán levegőt is fújtunk az orrába, közben kikiabáltam a partra, hogy hívjanak azonnal mentőt" - mesélte a 56 éves tréner.

"Harminchét perc alatt ért ki a mentőautó!... Van itt a közelben egy új állomás, de nem tudtak onnan küldeni kocsit, mert nem akadt olyan, amelyik fel lett volna szerelve életmentő készülékkel. Aztán amikor végre megérkezett, a mentősök folytatták az újraélesztést, Gyuri infúziót is kapott, de már semmi sem segített rajta" - mesélte Ludasi a csöndbe burkolózó telepen, a hajótároló előtt.

A mesteredző szerint Kolonics mindig is odafigyelt magára, ha volt valami baja, azonnal orvoshoz ment, a múlt héten is volt egy kivizsgáláson.

"Egymás után jönnek az újságírók, stábok, néhányan felvetik, nem állhat-e dopping a tragédia mögött. Erre csak azt tudom mondani, Gyurit idén már hatszor-nyolcszor ellenőrizték."

Miközben Ludasi Róbert megpróbálta szavakba önteni, mi történt Magyarország legeredményesebb kenusával, fiatalok készülődtek edzésükhöz, mások pedig, akik már végeztek, a parton ácsorogtak - lehajtott fejjel, a füvet, a vizet nézve. Hangos szó nem hangzott el.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Még forróbbak lehetnek a nyarak, mint azt várták

Még forróbbak lehetnek a nyarak, mint azt várták

Friss kutatások rávilágítanak arra, hogy a nyári hőhullámok Európában várhatóan jóval intenzívebbek lesznek, mint azt korábban előre látták. A kutatók szerint ennek oka a légszennyezettség csökkenése, ami paradox módon súlyosbodó nyári felmelegedést eredményez Nyugat-Európában. Ez aggodalomra ad okot, mivel sokan ezekre a modellekre hagyatkoznak a jövőbeli tervezés során  - közölte a brg.com. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×