eur:
401.39
usd:
366.92
bux:
74216.64
2024. október 11. péntek Brigitta

Meglepetés és remény a portugál csapatban - videóval

Meglepődtek a portugál játékosok, amikor kiderült, hogy brazil mesterük, Luiz Felipe Scolari júliustól a Chelsea menedzsereként dolgozik tovább. A tanítványok mindenesetre szeretnének Európa-bajnoki győzelemmel búcsúzni "Big Philtől".

Az 59 éves brazil edző szerdán, a csehek elleni 3-1-es sikert követő vacsoránál tájékoztatta tanítványait döntéséről, akik megtapsolták.

A csapat legnagyobb sztárja, a második meccsen gólt és gólpasszt is szerző Cristiano Ronaldo úgy fogalmazott: "Gondolnia kell a jövőjére. Ha jobb körülmények várják őt és családját Londonban, tiszteletben kell tartanunk az elhatározását. Ilyen a futball."

Az aranylabda jelenlegi legesélyesebb várományosa arról is beszélt, hogy ha csapata továbbra is olyan jól játszik, mint az első két találkozón, akkor nagy esélye van a végső diadalra. A két győzelemnek (Törökország ellen 2-0, Csehország ellen 3-1) köszönhetően a portugál válogatott elsőként biztosította helyét a nyolc között az Európa-bajnokságon.

>

"Fő célunk a negyeddöntőbe jutás volt. Nagyon örülök, hogy segíthettem csapattársaimnak a győzelem kivívásában" - nyilatkozta feltűnő szerénységgel a támadó. A sokak által nagyképűnek tartott sztár a pályán is önzetlennek bizonyult, amikor csapata harmadik gólja előtt ajtó-ablak helyzetben lepasszolta a labdát Ricardo Quaresmának.

Cristiano Ronaldo így folytatta: "Az első és a második meccsen is jól játszottunk, ha így folytatjuk, jók az esélyeink."

Csapattársa, Paulo Ferreira szintén optimistán nyilatkozott, de a nehézségekre is felhívta a figyelmet: "Nagy lehetőség előtt állunk, de tisztelnünk kell ellenfeleinket, mert a küldetésük nekik is ugyanaz, mint nekünk - győzni".

Közös munka

A hátvéd egyébként a Chelsea-nél tovább dolgozhat Luiz Felipe Scolarival, akárcsak Ricardo Carvalho, valamint az Eb előtt a Portóból Londonba igazoló José Bosingwa. Előbbi egyébként saját bevallása szerint meglepődött, hogy válogatottbeli mestere a következő szezonban klubedzője lesz.

Ricardo Carvalho persze örült a hírnek, és biztos abban, hogy nagy sikereket érnek majd el a Kékek a brazil szakember irányításával. Luiz Felipe Scolari egyébként meglehetősen régen, 2001-ben dolgozott klubcsapatnál, ekkor hagyta ott a Cruzeirót a brazil válogatott kedvéért, amellyel a következő évben 100 százalékos teljesítménnyel hódította el a világbajnoki címet.

Nem jelenti ez azonban azt, hogy klubszinten nem alkotott volna maradandót: nyert Libertadores Kupát a Palmeirasszal és a Gremióval, utóbbival egyszer a brazil bajnokságban is diadalmaskodott. Éremgyűjteményében három brazil kupagyőzelem és három Rio Grande do Sul állami bajnoki cím után járó arany is megtalálható.

Az angol sajtó is meglepődött kinevezésén, emlékeztetve arra, hogy szövetségi kapitányként ő állította meg Angliát a 2002-es vébén (Brazíliával), valamint a 2004-es Eb-n és a 2006-os vébén (Portugáliával). A megszólaltatott szakértők többsége jó választásnak tartja a brazil mestert, bár egyelőre nem világos, milyen szinten beszél angolul.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×