eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

Kelet-Európa hölgyei meghódítják a világ teniszpályáit

Az angol Daily Telegraph napilap összeállítást közölt a kelet-európai teniszezőnőkről, akik az elmúlt hetekben irányításuk alá vették a sportágat. A cikk a feltörekvő csillagok között emlegeti Szávay Ágnest is, akivel interjút készítettek, sőt egy látványos divatfotóval is szerepel az újságban.

A női tenisz az elmúlt hetekben alapvető változáson ment át, miután májusban bejelentette visszavonulását a világelső Justine Henin. Úgy tűnik, hogy a belga teniszező után maradt űrt kelet-európai versenyezők töltik majd be, akik nemcsak tehetségesek, de csinosak is.

Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, Elena Dementijeva, Anna Csakvetadze, a Bondarenko-testvérek, Maria Kirilenko és Szávay Ágnes - a Daily Telegraph cikkírója szerint ők azok, akik a Henin utáni teniszkorszak meghatározó versenyzői lesznek.

Szávay Ágnes bebizonyítja, hogy Magyarország képes adni a világnak egy magyar teniszezőnőt - írja az újságíró. A húszéves sportoló, aki a lap hasábjain egy jachton ülve fekete estélyiben pózol, elárulta: Lance Armstrong a példaképe, és az ő önéletrajzi írása a kedvenc könyve.

A teniszezők közül Roger Federert kedveli a legjobban, mert "ő egy igazi sportoló" - állítja Szávay, aki karrierje meghatározó momentumának azt nevezte, amikor 2006-ban lebetegedett, és 2 hónapig pihennie kellett. Ez után másképp láttam a világot - mondta a Kiskunhalason született sportoló.

Legnagyobb hatással az edzője, Kuhárszky Zoltán van rá, akivel másfél évvel ezelőtt kezdett el dolgozni. Fontos számára még húga, Blanka is.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×