eur:
400.81
usd:
366.41
bux:
74213.32
2024. október 11. péntek Brigitta

Van Basten: "Szép álmaink lehetnek"

Marco van Basten érthetően boldogan és büszkén beszélt csapata hétfői győzelme után. A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint ha az olaszok legyőzése után is hasonlóan játszanak, akkor szép álmok következhetnek.

"Ez álomszerű kezdés. Nem is számítottunk arra, hogy 3-0-ra nyerünk a remek és tapasztalt játékosokból álló világbajnok olasz válogatott ellen. Az egész csapat nagyszerűen teljesített, ez egy fantasztikus, történelmi győzelem volt, ugyanis korábban sohasem vertük meg három góllal az olaszokat. Boldog és büszke vagyok, de ez csak az első lépés volt" - mondta Marco van Basten, aki 1988-ban játékosként már szerzett Európa-bajnoki címet.

"Ha hozzávesszük, hogy sem Arjen Robben, sem Ryan Babel nem játszhatott, kijelenthető: a csapat nagyszerűen dolgozta fel a hiányukat" - emelte ki a holland szövetségi kapitány.

"Csapatként küzdöttünk, és ha csapatszellem, valamint a játék minősége is hasonló marad a továbbiakban, szép álmaink lehetnek" - tette hozzá, ugyanakkor figyelmeztetett arra is, ha a franciáktól kikapnak, ismét bajban lesznek. Marco van Basten szerint az olasz válogatott kiheveri a sokkot.

"Hihetetlenül büszkévé és elégedetté tesz ez a siker"- mondta a második gól szerzője, a Real Madrid középpályása, Wesley Sneijder, aki ráadásul 24. születésnapján volt eredményes.

"Az első meccs mindig különösen fontos egy tornán, az pedig rengeteg magabiztosságot adhat nekünk, hogy az olasz együttest győztük le" - vélekedett a meccs egyik legjobbja.

Szintén kiváló teljesítményt nyújtott Dirk Kuyt, aki elismerte, a holland labdarúgók is azt hitték először, hogy les miatt érvénytelenítik Ruud van Nistelrooy sokat vitatott gólját. "Vártuk, hogy emelkedjen a partjelző zászlaja, de lent maradt. Ez egy remek kezdés, és így is kell folytatnunk" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×