eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla

Távozik a Formula-1 emblematikus alakja?

Sajtóértesülések szerint a Forma-1-es McLaren-istálló vezetője, Ron Dennis még a jövő heti szezonkezdet előtt távozik posztjáról. Az angol üzletember irányításával a McLaren a sorozat második legsikeresebb csapatává vált.

Egyre több helyről hallani, hogy Ron Dennis, a McLaren vezetője távozik az istálló éléről - mondta az InfoRádió által megkérdezett Forma-1-es szakíró.

A spanyol Marca című lap a múlt héten azt írta, hogy a szakember azért távozik, mert a Mercedes le szeretné váltani a tavalyi kémbotrányban játszott szerepe miatt, míg a brit Sunday Times a hétvégén arról számolt be, hogy Dennis családi okok miatt távozik - tette hozzá Farkas Péter.

A szakíró szerint nehéz elképzelni, hogy Ron Dennis, akinek a versenyzés és a McLaren az élete, az egyik pillanatról a másikra eltűnjön a színről.

Ron Dennis a Forma-1 egyik emblematikus figurájává vált, a McLaren az ő 1981 óta tartó irányítása alatt lett a sportág történetének második legsikeresebb csapata, amely összesen 156 nagydíjgyőzelmet aratott - magyarázta Farkas Péter.

Felbecsülhetetlen értékű szerepet játszott Ron Dennis az elmúlt évtizedekben a McLaren sikereiben. 1984 és 1991 között csupán egy alkalommal, 1987-ben bukta el a csapat a világbajnokságot: akkor Nelson Piquet nyert a Williamsszel - mondta az F1-es szakíró.

A McLaren-istálló szinte mindent Ron Dennisnek köszönhet, az ő irányítása alatt vált a vállalat óriási, öt céget tömörítő társasággá, amelynek egyik tagja a McLaren Racing - fűzte hozzá Farkas Péter.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×