eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Belső küzdelmek gyengítik a londoni sztárklubot

Angol sajtóértesülés szerint egyre zavarosabbak a Chelsea-nél uralkodó viszonyok, a légkör kezd emlékeztetni a José Mourinho eltávolítása előtti időszakra. Továbbra is tartja magát a feltételezés, hogy a nyáron a Barcelona jelenlegi edzője, Frank Rijkaard váltja Avram Grantot.

A Sun úgy értesült, hogy a Barcelona edzőjét elsősorban a Chelsea játékosmegfigyelője és fejlesztési igazgatója, Frank Arnesen csábítja Londonba. Ezen a héten egyébként már cikkezett Frank Rijkaard lehetséges érkezéséről az angol sajtó, megjegyezve, hogy a holland szakember korábbi segítője, Henk ten Cate jelenleg is a Kékek alkalmazásában áll.

Egy Chelsea-bennfentes úgy fogalmazott: nagyon sok minden történik most a klubnál, és a szituáció kezd olyanná válni, mint amilyen José Mourinho szezon eleji távozása előtt volt. A névtelen forrás hozzátette: Avram Grantot jelenleg támogatja a vezetőség, de Frank Arnesen Frank Rijkaardhoz fűződő kapcsolata nyugtalanságra ad okot.

Változó taktika

Közben a szinte örökké elégedetlen csatársztár, Didier Drogba arról értekezett, hogy milyen jó lenne, ha a csapat az egycsatáros felállás helyett a 4-4-2-es formációban játszana, így ugyanis egyszerre lehetne a pályán a nemrég igazolt francia Nicolas Anelkával.

Az elefántcsontparti támadó kérése valószínűleg nem talál süket fülekre az izraeli mesternél, ugyanis maga Avram Grant is levonta a következtetést a Tottenham ellen elveszített Ligakupa-döntőből, ahol a Chelsea egyszemélyes támadórészlege harmatgyenge teljesítményt nyújtott.

Lampard kikerül a csapatból?


Az edző a hírek szerint azt tervezi, hogy a szombati, West Ham elleni bajnokin a 4-4-2-höz hasonló 4-1-3-2-es alakzatban küldi pályára a csapatát, vagyis két csatárral kezd. Avram Grant helyet akar szorítani német irányítójának, Michael Ballacknak is, ami szakértők szerint azzal járhat, hogy az eddig érinthetetlennek tartott Frank Lampard kikerül a kezdőcsapatból.

Bár a két szervező típusú középpályás játszott már egymás mellett, ez a felállás nem bizonyult hatékonynak a Liverpool elleni 0-0 alkalmával. A tervezett 4-1-3-2-es szerkezetben a szűrő középpályás Claude Makelele vagy John Obi Mikel lenne, előtte pedig a Lampard-Ballack-Essien hármas szerepelne, elöl pedig minden bizonnyal Drogba és Anelka.

Érdekesség, hogy így nem férne be a csapatba a világ egyik legjobban fizetett játékosa, a Londonba szerződése óta magához képest gyengén teljesítő ukrán Andrij Sevcsenko. A France Football összesítése szerint egyébként a világ tíz legjobban kereső focistája közül négy a Chelsea játékosa: Frank Lampard és John Terry évi 6,04 millió fonttal (2,066 milliárd forint), Andrij Sevcsenko és Michael Ballack 5,77 millió fonttal (1,974 milliárd forint) gazdagodik.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×