eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"A történtek megráztak engem és a családomat is"

Először szólalt meg nyilvánosan a Birmingham City védője, aki múlt szombaton törte el egy belépő nyomán az Arsenal csatára, Eduardo da Silva lábát. Martin Taylor azt mondta: alig várja, hogy ismét a pályán lássa a brazil születésű horvát válogatott játékost.

Borzalmas sérülést okozott múlt szombaton a Birmingham Cityben játszó Martin Taylor az Arsenal csatárának, Eduardo da Silvának. A brazil születésű, de horvát válogatott labdarúgónak több helyen eltört a lába, miután az angol védő durván rátartott.

A baleset sokkolta a nemzetközi futballközvéleményt, és bár Martin Taylor elnézést kért, Eduardo pedig megbocsátott, a szurkolók közül sokan nem tudtak megbocsátani a védőnek, aki halálos fenyegetéseket is kapott.

Nem csak Eduardo, Martin Taylor élete is fenekestül felfordult az elmúlt hat napban, de az angol labdarúgó bevallása szerint őt most legjobban az Arsenal csatárának jövője aggasztja.

"Nagyon boldog leszek azon a napon, amikor meglátom az Arsenal és a horvát válogatott kezdőcsapatában és amikor ismét gólokat lő" - mondta első, a baleset óta adott nyilatkozatában a védő.

"Borzasztó volt a sérülés. Amikor visszanyeri az erejét és először lő a hálóba az Arsenal színeiben, sokkal jobban érezzük majd magunkat. Az emberek megértik majd, hogy a hasonló balesetek a futball velejárói, és fel lehet épülni belőlük" - tette hozzá Martin Taylor.

"Nagyon boldog voltam, hogy megértettük egymást"

A Birmingham City védője még a mérkőzés napján meg akarta látogatni a kórházban Eduardót, de a találkozó csak egy nappal később jött létre. Martin Taylor szerint a brazil-horvát csatár nem hibáztatta a történtekért.

"Már szombaton bementem a kórházba, de sajnos még a műtét hatása alatt volt. Így vasárnap reggel az első utam hozzá vezetett. Rendes volt tőle, hogy fogadott, hiszen nem lett volna köteles. Hallottam a rádióban Tony McCoy zsokét a lóversenyben szerezhető sérülésekről beszélni, ő azt mondta, hogy mindig a másnap a legrosszabb, mert az ember akkor döbben rá, hogy mi is történt, és kezd kimenni a gyógyszerek hatása" - mesélte Martin Taylor.

"Ez nagyon megérintett és azt gondoltam, Eduardo talán nem is akar látni, ami érthető is lett volna a trauma miatt. De rendes volt. Bár volt köztünk némi nyelvi korlát, elmondtam, hogy nem akartam sérülést okozni neki és hogy remélem, minél hamarabb felépül" - tette hozzá a Birmingham City védője.

"Megértette és bólintott. Nagyon boldog voltam, hogy megértettük egymást. Nagyon erős ember. Azóta olvastam a lapokban, hogy örülne, ha meglátogatnám és én szeretném is megtenni" - fogalmazott Martin Taylor.

"Tudom, hogy baleset volt"

Közvetlenül a mérkőzés után Arsène Wenger, az Ágyúsok menedzsere élesen kikelt a sérülést okozó játékos ellen, azt mondva, hogy szerinte ilyen embernek nincs helye a futballpályákon. Utóbb elnézést kért, kijelentve, hogy csak első felindultságában ítélkezett.


"Az én személyes véleményemet nem változtatta meg a nyilatkozata, mert én tudom, hogy baleset volt. Ugyanakkor hatással volt arra, ahogyan az emberek reagáltak a történtekre. Arsène Wenger egyike a legjobban megbecsült menedzsereknek, az emberek odafigyelnek a véleményére. Másképp ítélnek meg dolgokat, ha egy tanult ember jelent ki ilyet. (...) Az, hogy később visszavonmta a szavait, azt jelzi, hogy ő is belátta: baleset történt" - mondta az angol védő.

Az Arsenal menedzserével is beszélt

"Megkerestem Wengert, de azt mondtam neki, amit akkor is mondtam volna, ha nem úgy nyilatkozik, ahogy. Elmondtam, hogy nem akartam sérülést okozni a játékosának, és hogy szeretném meglátogatni Eduardót a kórházban. Nehéz beszélni egy olyan menedzserrel, aki időlegesen éppen elveszítette egyik játékosát, mert ő törődik a labdarúgóival, akikkel nap nap után együtt dolgozik - érthető, ha dühös" - jelentette ki Martin Taylor.

A Birmingham City védője beszélt arról is, hogy sokkal több támogató, mint fenyegető üzenetet kapott az ország minden részéből. "Nehéz napokat voltak, a történtek megráztak engem és a családomat is, de rengeteg támogatást kaptam, ami átsegített a nehézségeken. A menedzserem, Alex McLeish, a csapattársaim és a szurkolók is mögém álltak, mi több, Arsenal-drukkerektől is kaptam bíztatást. (...) Az egész olyan, mintha mással történne" - mondta Martin Taylor az Eduardónak okozott sérülést követően adott első interjúban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×