eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kaká immár Oscar-díjas is

Újabb elismerést kapott Kaká, az AC Milan brazil csillaga. Az elmúlt hetekben-hónapokban a FIFA és a France Football aranylabdájával, az Onze Mondial és a World Soccer Év játékosa díjával, s a FIFPro, a profi játékosok szakszervezeteinek szövetsége által is a 2007-es év legjobbjának választott brazil ezúttal Oscar-díjas lett.

A díjat az olasz profi játékosok szavazatai alapján ítélik oda, különböző kategóriákban. Külön honorálják az esztendő legjobb olasz játékosát - ez Francesco Totti lett -, a legjobb külföldit, ez pedig Kaká.

A kettő közül megválasztják az abszolút győztest - ez is a brazil lett. Érdekes, hogy a hazai fronton a kiemelkedően legjobb csapatnak számító Inter mindösze egy díjhoz jutott. Azt is a kék-feketék egyetlen olasz kulcsjátékosa, Marco Materazzi kapta, aki sérülése miatt kihagyta az őszi szezon nagy részét.

Nem meglepő, hogy az olasz játékosok közül nem került interes a nevezettek közé, itt a római Totti nyert, klubtársa De Rossi és a milanos Pirlo előtt.

A legjobb fiatal játékosnak Riccardo Montolivót, a Fiorentina már olasz A válogatott középpályását, a legjobb kapusnak Angelo Peruzzit, a Lazio a nyáron visszavonult kapusát, a legjobb edzőnek az AS Roma mesterét, Luciano Spallettit, a legjobb bírónak pedig Roberto Rosettit választották.

Különdíjat kapott az elmúlt évtized legjobbja. Némi meglepetésre e díjat nem Paolo Maldini, hanem klubtársa, Ronaldo kapta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×