eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csoportgyőztes a magyar válogatott!

Csoportelsőként jutott a középdöntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott. Skaliczky László szövetségi kapitány együttese utolsó csoportmeccsén 31-26-ra nyert Fehéroroszország ellen. A spanyolok ellen megszerzett két pontot magával viszi a magyar csapat, amely kedden a svédek ellen lép pályára a középdöntő első fordulójában.

Mivel a spanyolok 30-22-re nyertek a világbajnok németek ellen, a magyar csapatnak pontot kellett szereznie, máskülönben kiesett volna, és biztosan lemondhatott volna az olimpiáról.

Kimaradt helyzetekkel indult a sorsdöntő összecsapás, majd beindultak az átlövők: Nagy és Ilyés. Jó bejátszásokkal tartották a lépést az első két mérkőzésüket elveszítő fehéroroszok, de fordítani nem tudtak. Létszámfölényben kis lépéselőnybe kerültek a magyarok, de Kurcsev állandó veszélyt jelentett - 12-9-ig ötször volt eredményes.

A 14-10-es vezetést követően több eladott labda elég volt, hogy a rivális felzárkózzon. Iváncsik Gergő találataival ismét megnyugtató lett a különbség (17-13), ám a szünet előtti szakaszban faragtak hátrányukból a fehéroroszok.

A második félidő elején az Eb előtt honosított Eklemovics duplázott, majd Ilyést kiállították. 20-19 lett az állás, azonos létszámban viszont már jól zárt a védőfal, és megint jöttek a fontos gólok. Emberelőnyben megmaradt a lendület, és a 44. percben már 24-19 volt állás.

A záró negyedóra kezdete három fehérorosz gólt hozott, majd Iváncsik Gergő pillanatai következtek. Az 54. percben, 28-23-nál Skaliczky László szövetségi kapitány időt kért. Ezt kollégája 30-23-nál tette meg, de az ellenfélnek esélye sem volt a fordításra.

A magyarok a csoportküzdelmek során remekül harcoltak, a spanyolok legyőzésével pedig igazi bravúrt vittek véghez, és továbbra is harcban állnak egy olyan helyezésért, amely olimpiai selejtezőt érhet.

A középdöntő kedden kezdődik Trondheimben, a magyarok - sorrendben - a svédekkel, az izlandiakkal és a franciákkal találkoznak.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×