eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Majdnem negyedszázada nem kezdett ilyen rosszul a Milan, de Ancelotti nem változtat

A Real Madrid és a Barcelona, ha nem is könnyen, de győzött. a Liverpool és az Arsenal rangadója döntetlenül végződött. Csökkent a Bayern előnye. Már csak három ponttal álló a legjobb kiesőhely előtt a Milan, de Ancelotti nem változtat. A hétvége futball-összefoglalója.

Angliában a Chelsea hatgólos győzelmet aratott a Manchester City ellen. Bár az elmúlt hetekben sok bírálatot kapott a Kékek legénysége, úgy látszik, a csapat kilábalt a hullámvölgyből.

Mourinho menesztése után következett a Manchester United elleni vereség, majd a Hull City elleni Ligakupa-győzelem után a Fulham elleni hazai döntetlen. Ám a Valencia elleni BL-győzelem új szakaszt nyitott: azt is beleértve sorozatban már öt meccset nyert meg a Chelsea.

Amióta Roman Abramovics a legnagyobb főnök a Stamford Bridge-en, a Chelsea egyszer sem nyert hatgólos különbséggel. Ugyanakkor 2003. március 22-én a gárda 5-0-ra verte a Manchester Cityt! Az akkori legénységből most egyedül Frank Lampard volt a pályán.

A két gólt is szerző Didier Drogba, valamint az első gólt lövő Michael Essien voltak a csapat legjobbjai, a további három gólt Joe Cole, Salomon Kalou, s a hajrában Andrij Sevcsenko szerezte.

A Manchester United is remekelt, 4-1-re verte meg a Middlesbrough-t. Sir Alex Ferguson legénysége sorozatban a negyedik mérkőzésén lőtt négy gólt, ezúttal Tévez szerzett kettőt, Nani és Rooney egyet-egyet. Wayne Rooney az utóbbi meccse mindegyikén gólt szerzett, hét mérkőzésen nyolc a mérlege.

A forduló rangadóját az Anfield Roadon a Liverpool és az Arsenal játszotta. A Vörösök a 400. klubmeccsén játszó Steven Gerrard góljával szereztek vezetést a 7. percben, s az első játékrész további perceiben is több helyzetük volt. A második játékrész azonban inkább az Arsenalé volt.

Az egyenlítő gólt a 80. percben Cesc Fabregas lőtte. Az izgalmas végjátékban mindkét csapat szerezhetett volna még gólt, de maradt a döntetlen. Így a Liverpool és az Arsenal is megőrízte veretlenségét.

Anglia, 11. forduló
Manchester United-Middlesbrough 4-1
Chelsea-Manchester City 6-0
Reading-Newcastle 2-1
Sunderland-Fulham 1-1
Birmingham-Wigan 3-2
Portsmouth-West Ham United 0-0
Bolton-Aston Villa 1-1
Tottenham-Blackburn 1-2
Derby-Everton 0-2
Liverpool-Arsenal 1-1

Az élcsoport: 1. Arsenal 26 pont (10), 2. Manchester United 26, 3. Manchester City 22, 4. Chelsea 21, 5. Blackburn 21 (10), 6. Liverpool 20 (10)Spanyolországban, a Bernabéuban Raúl beállítása hozta meg a fordulatot. A királyi klub a Deportivo elleni találkozó elején Xisco gólja után hátrányba került, ám ezt Van Nistelrooy már a hetedik percben, tizenegyesből, kiegyenlítette.

A Madrid sokáig nem találta meg a vendégek játékának ellenszerét, a legígéretesebb kísérletnél Robinho szép cselek után a felső kapufára lőtt. A második félidő közepén Saviola helyére Raúl állt be, aki aztán, a 78. percben, kissé szerencsés góllal, hiszen az akció során először rosszul vette át a labdát, megszerezte a vezetést.

A 89. percben Robinho állította be a végeredményt: Guti kitűnő labdáját átvéve, varázslatos cselekkel bolondította meg a Depor védelmét. A vendégek az utolsó tíz percben, Sergio kiállítása miatt, tíz emberrel játszottak.

A Barcelona is nyert, de rossz játékkal. A katalánok az első félidő szinte egyetlen épkézláb támadását Henry révén zárták góllal. A második játékrészben Geovani kiharcolt egy jó szívvel megítélt tizenegyest, amit a csereként beállt Messi váltott gólra.

Tovább folytatta jó szereplését az Atlético Madrid, igaz, ezúttal könnyű ellenfelet kapott. A már most kiesőjelöltnek titulálható Levante otthonában nyert, Diego Forlán góljával. Említést érdemel a Zaragoza fölényes győzelme a Villarreal ellen, Ricardo Oliveira, Óscar, Diego Milito és Sergio García szerezték a góljait.

Spanyolország, 9. forduló
RCD Mallorca-Espanyol 2-2
Bilbao-Betis 0-0
Real Madrid-Deportivo 3-1
Zaragoza-Villarreal 4-1
Levante-Atlético M. 0-1
Racing-Getafe 2-0
Murcia-Recreativo 1-0
Osasuna-Valladolid 2-2
Barcelona-Almería 2-0
Sevilla-Valencia 3-0

Az élcsoport:
1. Real Madrid 22 pont, 2. Barcelona 20, 3. Villarreal 18, 4. Valencia 18, 5. Atlético 17, 6. Espanyol 17.Olaszországban a Juve, illetve a klubbal szimpatizáló sajtó botrányosnak minősítette a Napoli szombati győzelmét. A játékvezető két, hibásan megítélt büntetővel segítette a hazai csapatot.

Az első félidőben nem esett gól, a másodikban a Juve - a héten született kisfia, Tobias születését góllal köszöntő Alessandro Del Piero találatával - pillanatok alatt vezetést szerzett. A Napoli alig két perccel később, az uruguayi Gargano nagyszerű találatával kiegyenlített.

A folytatásban a Napoli enyhe fölényben játszott, de hogy ezt gólra, sőt gólokra váltsa, kellett a játékvezető Bergonzi segítsége is. A 62. és a 70., percben is túl szigorúan ítélt büntetőt, az első esetnél Chiellini tisztán szerelte Lavezzit, majd Buffon sem szabálytalankodott egykori klubtársával, Zalayetával. Domizzit, természetesen, ez nem gátolta meg abban, hogy mindkétszer a hálóba lője a labdát.

Az Inter döntetlent játszott idegenben a Palermo ellen. A kék-feketéknek nem volt jó délutánja, három játékosuk, Júlio César, Dacourt és Sztankovics is csatlakozott az amúgy sem kevés sérülthez. A legsúlyosabbnak a szerb középpályás esete tűnik.

A Milan ötlettelen, s lélektelen játékkal kikapott a San Siróban a Francesco Tottit és Taddeit is nélkülöző AS Romától. A találkozó egyetlen gólját Mirko Vucsinics szerezte meg. A játékvezető - talán túl szigorúan - megítélt egy büntetőt is a vendégek javára, ezt De Rossi elszórakozta.

Carlo Ancelotti hátrányban is védőket (Favalli, Serginho) cserélt be, Inzaghi ellenben a pályán kívül maradt. A Milan az elmúlt 24 év, s ebből következően az 1986-ban kezdődött Berlusconi éra leggyengébb bajnoki rajtját produkálta. A mérkőzés után az utóbbi időben sokat kritizált edző azt mondta, nem akar változtatni az általa szinte minden mérkőzésen alkalmazott 4-2-2-2-1-es felálláson.

Olaszország, 9. forduló

Torino-Cagliari 2-0
Napoli-Juventus 3-1
Palermo-Inter 0-0
Milan-Roma 0-1
Lazio-Udinese 0-1
Catania-Sampdoria 2-0
Empoli-Atalanta 0-1
Siena-Reggina 0-0
Parma-Livorno 3-2
Genoa-Fiorentina 0-0

Az élcsoport:
1. Inter 21 pont, 2. AS Roma 18, 2. Juventus 17, 4. Fiorentina 17, 5. Udinese 15, 6. Napoli 14.

4

A német bajnokságban a Bayern döntetlennel növelte pontjai számát. A bajorok önmagukhoz képest rosszul, sőt a sérült Ribéry távollétében ötlettelenül futballoztak, ennek ellenére az első félidőben kétszer is eltalálták a kapufát. Ottmar Hitzfeld szerint a csütörtöki, belgrádi UEFA-kupa-mérkőzés után fáradt volt a csapat. Képességei 70 százalékát nyújtotta csak.

Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe, ugyancsak 0-0-t játszott Rostockban, a magyar középpályás 80 percet töltött a pályán.

Dárdai Pál nem kapott szerepet a Herthában, Huszti Szabolcs ellenben pénteken játszott a Hannoverben. A Hamburg értékes győzelmet aratott Duisburgban, a gólt Vincent Kompany szerezte. A belga válogatott védő csütörtökön, a Brann Bergen elleni UEFA-kupa-mérkőzésen is 1-0-s idegenbeli győzelemhez segítette a HSV-t.

Németország, 11. forduló

Frankfurt-Hannover 0-0
Schalke-Werder 1-1
Rostock-Karlsruhe 0-0
Stuttgart-Leverkusen 1-0
Wolfsburg-Nürnberg 3-1
Hertha-Bochum 2-0
Bielefeld-Cottbus 1-1
Dortmund-Bayern 0-0
Duisburg-Hamburg 0-1

Az élcsoport: 1. Bayern 27 pont, 2. HSV 23, 3. Werder 21, 4. Karlsruhe 20, 5. Schalke 18.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×