eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bajnokok Ligája, F csoport: Rooney részese akar lenni a századik győzelemnek

Századik győzelmére készül a Manchester United a legtekintélyesebb európai kupasorozatban. Ám nem lesz könnyű dolga szerda este a "Vörös Ördögöknek", mert a legutóbbi szezonban nem szerepeltek jól idegenben. A csoport másik mérkőzésén az AS Roma a Dinamo Kijevet fogadja.

A Manchester United a 2006-2007-es Bajnokok ligája-szezonban hat idegenbeli mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, a többit elveszítette. Ám a kettőből az egyiken éppen Lisszabonban győzött, igaz, nem a Sporting, hanem a Benfica ellen, a Fény Stadionjában.

A gyenge bajnoki rajt után, igaz, csak egygólos győzelmeket aratva, de belelendült Sir Alex Ferguson együttese. A MU bizonyos szempontból ott folytatja a BL-szereplést, ahol tavasszal a Milan ellen abbahagyta: nagyon sok sérülés nehezíti meg a menedzser dolgát.

Az egyetlen jó hír

Owen Hargreaves húzódás, Gary Neville vádlifájás, John O'Shea és Darren Fletcher térdsérülés miatt nem játszhat. Természetesen szó sem lehet a hónapok óta sérült Pak Dzsi Szung és a tartalékkapus, Ben Foster bevetéséről sem. Mikael Silvestre a múlt héten dőlt ki a sorból - ebben a szezonban már nem is léphet pályára.

Sir Alex számára az egyetlen jó hír, hogy Wayne Rooney elutazott a csapattal Lisszabonba, s akár játszhat is. Õ szeretne, ám a Főnök óvatos: hosszú még a szezon, s többet veszíthet, ha Rooney túl korán tér vissza, mint azzal, hogy ha kihagy még két-három mérkőzést.

Ronaldo és Nani hazatér

Cristiano Ronaldo és Nani számára különlegesnek ígérkezik a találkozó: mindketten a Sportingból igazoltak hajdanán (Ronaldo 2003, Nani 2007 nyarán) a Manchester Unitedbe. Korábban Sir Alex "jobb keze", Carlos Queiroz vezetőedző volt a Sportingnál.

A Manchester United kerete: Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Vidics, Ferdinand, Pique, Evans, Evra, Ronaldo, Scholes, Carrick, Anderson, Nani, Gibson, Eagles, Martin, Giggs, Rooney, Tevez, Saha és a kínai Tung.

A Sportingban Derlei sérült, s ezzel veszít hatékonyságából a lisszaboni csapat támadójátéka. Ráadásul az utóbbi öt BL-mérkőzésén.

Az olaszoknak nincsenek jó emlékeik

Az AS Roma a Dinamo Kijevet fogadja, magyar idő szerint ez a mérkőzés is 20.45-kor kezdődik. Az olaszoknak nincsenek jó emlékei az ukránok elleni találkozóról. 2004 szeptemberében, az 1. játéknapon csak 45 percig tartott a mérkőzés, miután egy petárda eltalált Frisket, a svéd játékvezetőt.

Luciano Spalletti, a "Farkasok" edzője inti a sajtót és a klub híveit attól, hogy eleve lefutottnak tekintsék a mérkőzést, noha ő is tudja, hogy csapata kitűnő formában van.

Ám a mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatón nem győzte dicsérni az ukránokat, illetve a Dinamo kontrajátékát. Az AS Roma tavaly is ukrán csapat ellen kezdte a sorozatot: 4-0-ra győzött a Sahtar Doneck ellen.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×