eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rafa Benitez szerint a bíró kirabolta a csapatát - a bíró bocsánatot kér

Rafa Benítez nem kertel! A Liverpool menedzsere szerint a bíró ellopta a győzelmet a Vörösöktől a vasárnapi, Chelsea elleni rangadón (1-1). A rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó Rob Stylest a játékvezetői bizottság is megbünteti, a bíró pihenőre kényszerül.

A Liverpool hívei elsősorban a Florent Malouda, s így a Kékek javára megítélt tizenegyest kérték számon a találkozó után a bírón. A televíziós felvételek igazolták, hogy Steve Finnan, a Liverpool ír jobbhátvédje nem ért hozzá a Chelsea francia szélsőjéhez.

Steven Gerrard szerint Styles döntésében szerepe volt annak is, hogy a londoni klub (vélhetően elsősorban Mourinho értendő alatta) terrorizálja a játékvezetőket folyamatos "sírásával", panaszáradatával. A Vörösök csapatkapitánya felszólította a játékvezetőt, hogy kérjen bocsánatot a Liverpooltól.

Styles - kétséges, hogy Gerrard szavainak hatására - ezt megtette. Azt mondta a találkozó másnapján: "Minden játékvezető úgy megy ki egy mérkőzésre, hogy remélhetőleg nem hibázik. Ettől függetlenül előfordul az ilyesmi. Vasárnap tévesen ítéltem büntetőt a Liverpool ellen. Tudom, hogy ezzel befolyásoltam az eredmény alakulását, elnézést kérek."

Rafa Benítez, a Vörösök menedzsere szerint ellopták a győzelmet csapatától. Aztán szelídebb tónusra váltott: "Általában szimpátiával közelítek a játékvezetőkhöz, de nem tudom megérteni, ebben az esetben hogyan lehetett tizenegyest ítélni."

Styles még egy döntő hibát elkövetett: Michael Essiennek kétszer is felmutatta a sárga lapot. Hasonló hiba legutóbb egy másik angol bíró, Graham Poll nevéhez fűződött, aki a tavalyi világbajnokságon a horvát Simunicot a harmadik sárga lapja után állította ki. Styles Essien ügyében azzal védekezett, hogy az első lapot John Terrynek adta.

A vétkes játékvezető a következő hétvégén nem fog mérkőzést vezetni. Keith Hackett, az angol szövetség játékvezetői bizottságának főnöke szerint ilyesmi éppen úgy előfordulhat a bírókkal, mint a játékosokkal. Ha hibáznak, kihagynak egy fordulót.

A Liverpool egyébként győzelmet érdemelt volna a találkozón, jobban játszott ellenfelénél. A nyáron rekordösszegért igazolt Fernando Torres nagyon szép lövéssel érte el első gólját az Anfield Roadon.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×