eur:
389.43
usd:
364.4
bux:
68311.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Capello szerint a madridi szurkolók őt akarták

Fabio Capello hazatért Kínából, egyelőre nem vállal munkát - s biztos abban, hogy a Real Madrid szurkolói őt akarták továbbra is a csapat edzőjének.

Capello minden kétséget kizáróan sikeresnek érzi előző szezonbeli munkáját - bajnoki címet tudott nyerni a 2003 óta első fontos titulusát nyerő Real Madriddal. Azóta ritkán beszélt a médiában - ebben nyilván szerepe volt annak is, hogy az utóbbi hetek nagy részét szabadságon, Kínában töltötte. Még azokban a napokban sem volt Madridban, amikor a sorsáról döntöttek.

Sanghajban tudta meg, hogy Ramón Calderón elnök felbontja a szerződését. Akkoriban néhány orgánum azt írta, a Kínai Labdarúgó-szövetség azonnal állást kínált neki, de ezt Capello nem erősíti meg.

A CSZKA Moszkva és az amerikai profi liga, a Major Soccer League tett ugyan lépéseket a megszerzéséért (ezt Capello, sem tagadja), de egyiknek sem volt esélye.

"Különleges szezon lesz az előttünk álló - olvashatók Capello szavai a brit Channel 4 az olasz futballal foglalkozó honlapján -, egyelőre nem vállalok edzői munkát. A legfontosabb, hogy újra érezzem a bizalmat abban, akinek dolgozom."

Szavai egyértelmű utalások arra, csalódott a madridi vezetőkben elküldése miatt. "A legtöbb spanyol felmérés azt mutatja, hogy a szurkolók nagy része szívesen látott volna továbbra is engem a kispadon, de az elnök ezt másként gondolta" - tette hozzá.

Capello, mint mondja, elfogadja a döntést, mint ahogy a múltban is elfogadta - tegyük azért hozzá, profi edzői pályafutása során mindössze másodszor fordult vele elő, hogy szerződése lejárta előtt ne saját akaratából távozzon munkahelyéről.

Capello a következő hónapokat pihenésre és elmélkedésre szánja, s közben néha dolgozik is - a RAI, az olasz közszolgálati televízió egyik szakkommentátora lesz.

Határozott véleményalkotásáról ismert - most sem rejtette véka alá, hogy szerinte az Inter a következő bajnokság legnagyobb esélyese, szemben azzal a három klubbal, amelynek mindegyikével nyert már bajnoki címet, azaz a Milannal, a Romával és a Juventusszal. (A Juvéval nyert címeket az olasz szövetség később visszavonta.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×