eur:
389.55
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A kiesettektől igazolt a tavalyi ősz bajnoka

Holnap este két mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó NB I 2007-2008-as szezonja. A bajnokság esélyese a címvédő Debrecen, a hajdúsági csapat ellen az Újpest rutinos játékosokkal veszi fel a küzdelmet.

A Debrecen megszakítás nélkül három bajnoki címmel és három Szuperkupa-győzelemmel kényeztette el szurkolóit. Korábban egyetlen vidéki klub sem tudhatott maga mögött ilyen sikeres szériát.

A Loki a nyári igazolások után még erősebbnek tűnik, kilenc új játékost szerződtetett, köztük Czvitkovics Pétert, Kerekes Zsombort és az évekig Franciaországban légióskodó Rudolf Gergelyt.

A DVSC a második fordulóban kapcsolódik be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatába. Ellenfele a svéd Elfsborg vagy az észak-ír Linfield lesz.

MTK, Honvéd: kezdés ma a nemzetközi porondon

Az UEFA Kupa-selejtezőben már csütörtökön este pályára lép két a magyar csapat, az MTK és a Honvéd.

A bajnoki ezüstérmes Hungária körútiak az örmény MIKA együttesével küzdenek meg, de az odavágón nem a Hidegkuti Stadionban, hanem Újpesten, míg a Magyar Kupa-győztes Honvéd a moldovai Nistru Otaci vendége lesz. Az NB I-ben mindkét budapesti csapat a dobogóra pályázhat.

Az MTK tavaly őszi bajnok lett, a tavasszal viszont nem bírta el több sérült kulcsjátékosa hiányát, így be kellett érnie a második hellyel.

A fővárosi csapattól a BL-döntős Liverpoolhoz szerződött Németh Krisztián és Simon András, ez az elmúlt időszak legnagyobb magyar átigazolási szenzációja volt.

Valószínűleg távozik az MTK-tól Balogh Béla is, miután a válogatott védő nem akarta már most meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését, majd elmérgesedett a kapcsolata a klub vezetőivel.

MTK: igazolás a kiesettektől

A saját nevelésű tehetségek érkezése mellett meglepetésre egy-egy játékost igazolt az MTK az egyaránt kiesett Váctól és Pécstől.

A Honvéd - az MTK-val ellentétben - éppen tavasszal nyújtott lényegesen jobb teljesítmény az előző szezonban, az NB I-ben a nyolcadik helyre küzdötte magát előre, ráadásul a döntőben a Debrecent legyőzve elhódította a Magyar Kupát.

A kispestiek új irányító középpályással vágnak neki a szezonnak, Szabó Tibor Görögországba távozott, Bárányos Zsolt viszont éppen onnan tér vissza a Honvédhoz.Újpest: fiatalítás helyett eredmények kellenek

A szakértők szerint a Debrecen, az MTK és a Honvéd mellett az Újpest és a Zalaegerszeg is dobogóesélyes.

A Megyeri úton vége a fiatalításnak, sőt rutinos játékosokra, zömmel külföldiekre cserélte a klub saját nevelésű futballistáit. A legnagyobb erősítést mégis az jelenti, hogy Rajczi Péter visszatért Angliából.

A ZTE új vezetőedzővel, a szerb Slavko Pertoviccsal vágott neki az idénynek. Igen, vágott, hiszen a harminc fordulós NB I előtt az elmúlt két hétvégén az UEFA Intertotó Kupában szerepelt. Nem sok sikerrel, az orosz Rubin Kazany 5:0-ás összesítéssel búcsúztatta a zalaiakat.

Egervári visszatért az NB I-be

A Zalaegerszeggel együtt összesen 6 NB I-es csapat váltott edzőt a nyáron: a Győrnél Klement Istvánt a korábbi háromszoros bajnok tréner, Egervári Sándor követte a kispadon, a Tatabányánál Tornyi Barnabás távozása után Mészáros Ferencet nevezték ki szakvezetőnek, a Sopronnál Dario Bonetti az olasz harmadosztályban vállalt állást, helyére Détári Lajos érkezett.

A Diósgyőr korábbi trénere, Csank János a következő idényben is NB II-es Ferencvároshoz került, a miskolciak szakvezetője Pajkos János lett, míg a másodosztály Keleti csoportjából feljutott Nyíregyházát Gálhidi György helyett már Tajti József irányítja.

Az NB II Nyugati csoportjából a Siófok harcolta ki az élvonalba kerülést. Pikáns helyzetet teremthet erre az évre, hogy a Balaton partiak gyakorlatilag az MTK fiókcsapatának számítanak.

Az első osztályú gárdák tartalékcsapatai ugyanakkor ettől az évtől a ligabajnokság helyett az NB III-ban indulnak.

A Paks jól erősített

A Fehérvár együttesét kizárták az átigazolásból, ráadásul a klubtulajdonosok közötti belharc miatt továbbra is sok a bizonytalanság a csapat körül.

A Kaposvár vezetői leginkább annak örülhetnek, hogy Oláh Lórántot is meg tudták tartani, pedig a csatárt több rivális is csábította.

Az elmúlt idényben bravúrral ötödik Vasas csendes átigazolási időszakon van túl, a Rákospalota rutinos játékosokkal erősített, akárcsak a Paks, ott folytatja ugyanis a spanyol másodosztályból hazatért volt válogatott védő, Éger László mellett két korábbi gólkirály, Márkus Tibor és Tököli Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×