eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Copa America: könnyed argentin győzelem, jöhet az álomdöntő

Az argentin válogatott lesz a címvédő brazilok ellenfele a Venezuelában zajló labdarúgó Copa Americán, miután az elődöntőben 3-0-ra legyőzte a mexikói csapatot.

A 40 ezer néző előtt rendezett találkozót végig az argentinok irányították, ám csak az első félidő utolsó pillanataiban tudtak vezetést szerezni: a bombaformában futballozó Juan Román Riquelme szabadrúgását az előrehúzódó Gabriel Heinze helyezte a hálóba.

A 61. percben aztán egy csodagóllal duplázta meg előnyét Alfio Basile együttese: Lionel Messi, az FC Barcelona 20 éves zsenije betört a 16-oson belülre, majd észrevette, hogy a mexikói kapus, Oswaldo Sanchez kicsit kint áll, és egy fantasztikus mozdulattal a hálóba emelt.

Négy perccel később Rafael Marquez szabálytalankodott Carlos Tevezzel szemben a büntetőterületen belül, a 11-est pedig Riquelme magabiztosan értékesítette, eldöntve ezzel az összecsapást.

"Most jön a láncszem utolsó darabja. Fantasztikus dolog, hogy a brazilok elleni klasszikus döntővel érhet véget ez a torna" - mondta a mérkőzés után Alfio Basile szövetségi kapitány.

A két dél-amerikai futballnagyhatalom a Copa America 91 éves történetében eddig kilencszer játszhatott döntőt egymással. Legutóbb a 2004-es fináléban büntetőkkel a brazilok diadalmaskodtak.

A 3. helyért szombaton játszik Uruguay és Mexikó, a döntőt vasárnap magyar idő szerint 23 órától játsszák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×