eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Rejtélyes pénz" a brit klub megvásárlásában?

Thaiföld vezetése folytatja az eljárást annak kiderítésére, hogy milyen "rejtélyes" forrásból származik az a pénz, amelyből Thakszin Sinavatra, az ázsiai ország volt miniszterelnöke megvásárolta az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester Cityt.

Ezt a bangkoki kormány pénzügyminisztere, Chalongphob Susangkarn közölte vasárnap.

A milliárdos Thakszint, aki 2001-től 2006-ig volt az ország miniszterelnöke, puccsal buktatták meg tavaly szeptemberben, azóta Londonban él száműzetésben.

Az ellene folyó vizsgálódás részeként július 10-én akarják meghallgatni, kérdés azonban, hogy hazatér-e, hiszen a biztonságát és főleg a bírósági meghallgatás utáni elengedését senki és semmi sem garantálja.

Chalongphob is csak annyit mondott: "Nem vagyok abban a helyzetben, hogy százszázalékos garanciáról beszéljek, de nehéz elképzelni, hogy bármi is történjék vele."

Thakszin annak ellenére kötötte meg az üzletet, hogy korrupció vádjával vizsgálat indult ellene hazájában, s a múlt héten 21 bankszámláját zárolták összesen mintegy 770 millió angol font értékben.

A mágnás - aki 2004-ben 65 millió fontért hiába akarta megszerezni az FC Liverpoolt - 81,6 millió fontot fizetett a Manchester Cityért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×