eur:
395.38
usd:
357.94
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Távozhat a nyafogó világbajnok

Elképzelhető, hogy megválik egyik legnagyobb ászától, a labdarúgó Bajnokok Ligája győztes AC Milan. A Gazzetta dello Sportban Alberto Gilardino meglehetősen ellentmondásos nyilatkozatot tett a jövőjével kapcsolatban. Nyilvános válaszában a csapat edzője, Carlo Ancelotti azt üzente játékosának, hogy ne nyafogjon, hanem szedje össze magát, vagy távozhat.

A világbajnok csatár azt mondta, hogy bár jól érzi magát a Milanban, de nem garantálja, hogy itt fog maradni. Mint mondta: a szerződése hosszú távra szól, és tökéletes a kapcsolata a Milannal, de folyamatosan figyelemmel kíséri a lehetőségeit.

"Nem lennék őszinte, ha ezt tagadnám. Számomra az edző és a klub bizalma nélkülözhetetlen. A múltban ezt megkaptam, és szeretném, ha ez így lenne a jövőben is. Úgy akarok játszani, hogy ne kételkedjenek bennem az első hiba, vagy gyenge teljesítmény után. 25 évesen folyamatos játéklehetőségre vágyom, hogy visszafizethessem a Milannak mindazt, amit értem tettek. Elismerem, arra számítottam, hogy Athénban játszani fogok. Amikor kiderült, hogy csak a padra kerülök, csalódott voltam. Azonban én a csapat érdekeit mindig a sajátjaim elé helyezem, úgyhogy megpróbáltam koncentrálni és a legjobbat nyújtani abban a néhány percben, amit Carlo Ancelotti adott nekem. A kupa felemelése azért valamennyire feledtette a csalódást" - mondta a csatár.

Meg kell küzdeni a helyért

Alberto Gilardino beszélt arról is, hogy pályafutása során mindig is igazi bajnokokkal kellett megküzdenie a helyéért, ilyen volt korábban Sevcsenko és Vieri, mostanában pedig Ronaldo és Inzaghi.

"Ha a verseny tisztességes, és a legjobb formában lévő játékos játszik, akkor semmi probléma sincs. Néhány szurkoló kifütyült ebben a szezonban, de a többség mögöttem állt. Szeretném sok góllal visszafizetni a bizalmukat" - mondta a játékos.

Alberto Gilardino azonban hozzátette: "úgy érzem jelenleg kételkednek bennem, és őszintén szólva nem tudom, hogy miért."A világbajnok csatár beszélt a lehetséges kérőkről is. "Inter? Nem igaz, hogy megkerestem őket. A Milan szurkolókkal mindig is jól kijöttem, remélem, elhiszik nekem, ha azt mondom, hogy nem kerestem egyetlen klubot sem, nemhogy az Intert. A Juventus és a Barcelona? Mindkettő nagy klub, és örülök az érdeklődésüknek, de a legnagyobb klub a Milan. Nehezen tudom elképzelni, hogy más csapatnál futballozzam. Azonban ha azt érezném, hogy többé nem bíznak bennem, más csapatot keresnék.

Ancelotti: csak Kaká helye biztos

A Gazzetta dello Sportnak adott interjút nem nézte jó szemmel a Milan trénere. Carlo Ancelotti közölte: "ha Gilardino úgy érzi, mennie kell, akkor nincs ok arra, hogy ne segítsünk neki ebben. Természetesen amint találunk megfelelő helyettest."

A BL-győztes csapat vezetőedzője azt mondta, hogy számára Gila mindig fontos játékos volt, még akkor is, ha a Milannál nem szokatlan, hogy óriási harc folyik a helyekért.

Carlo Ancelotti szerint "az egyetlen játékos a klubnál, akinek biztos a helye, az Kaká." A tréner szerint Gilának példát kéne vennie Inzaghiról, aki mindig készen áll a bevetésre és keményen dolgozik, nem törődve a külső körülményekkel. Mint mondta, Inzaghi ezzel érdemelte ki a BL döntőben való részvételt.

Elcserélhetik a világbajnokot

Az olasz lapok legfrissebb információ szerint a Milan vezetői egy Adriano-Gilardino, vagy egy Eto'o-Gilardino cserében gondolkodnak. Adrianót már évek óta csábítja az olasz klub, míg a kameruni játékos távozása a Barcelonából az utóbbi hónapokban merült fel.

Adriano Galliani, a Milan átigazolási guruja viszont a nyári milánói transzferpolitika részeként a Lunedi di Rigore nevű olasz televíziós műsorban azt mondta, hogy a Bajnokok Ligája győztes klub "készen áll arra, hogy visszahozza Sevcsenkót Milánóba." Mint mondta, ha ez nem sikerül, akkor is érkezik egy klasszis csatár a csapathoz Ronaldo, Inzaghi és Gilardino mellé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×