eur:
389.56
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"A szünetben fenékbe billentett bennünket" - videó

Szinte lemásolta a Chelsea a Valencia ellen a Stamford Bridge-en játszott első negyeddöntő forgatókönyvét - azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy Michael Essien a 180 perces csata utolsó percében belőtte az elődöntőbe jutást jelentő gólt (2-1). A Kékek az elmúlt négy évben harmadszor jutottak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Az első félidőben még úgy tűnt, Fernando Morientes váratlan visszatérése eldönti a Valencia javára a párharcot.

A Mórnak becézett, BL-specialista csatár előbb egy óriási lövéssel a kapufát találta telibe, majd fejesével bevette Petr Cech kapuját. A találkozó első 45 percében a londoni Kékek nem játszottak igazi tudásukhoz méltón.

Ám következett a szünet...

José Mourinho többek között azért a világ egyik legkeresettebb edzője, mert sok, ugyancsak nagyhírű kollégájával ellentétben zseniálisan tud meccselni is.

Képes arra, hogy szavakban és tettekben egyaránt reagáljon a pályán történő eseményekre. A Mestalla vendégöltözőjében már várta a játékosait, a félidő végét jelző sípszót megelőzve elindult a kispadtól, hogy átgondolja, mit fog mondani csupa világsztárból álló legénységének.

Õ maga, a találkozó után azt mondta, felhívta a figyelmet néhány fontos változtatásra - ilyen volt például, hogy az eredetileg jobbhátvédet játszó Michael Essient előreküldte a középpályára - , s igyekezett játékosait felrázni.

John Terry, a csapatkapitány ennél nyersebben fogalmazta meg, mi történt az öltözőben: "Kaptunk egy fenékbe billentést". JT tisztában van vele: a játékosok által Josénak hívott edző pontosan azokat a mondatokat mondta el, amikre szükségük volt.

Nem meglepő, hogy lehet bármilyen feszültség a vezérkar és Mourinho között, a játékosok többsége szeretné, ha a portugál maradna.

Ám José Mourinho sorsa a Chelsea-nél aligha a saját kezében van. Alkalmasint először mondta ki a valenciai találkozót követő sajtótájékoztatón, hogy bár szívesen dolgozna tovább a Chelsea-nél, nem rajta múlik a folytatás.

"Néha előfordul, hogy te szeretnél valamit, de az nem rajtad múlik" - fogalmazott alighanem mindenki számára egyértelműen.

Angliában a Sun című bulvárlap osztályozza a mérkőzés után a játékosokat.

A Valencia-Chelsea találkozót követően a spanyolok közül a kapus Canizares (9) kapta a legmagasabb osztályzatot, a Chelsea-ből ugyanezt a jegyet érdemelte ki Essien, míg Sevcsenko volt a második mögötte, nyolcassal.

Mourinho a sérülése után e találkozón visszatérő ghánait ünnepelte: "Elképesztően fontos a szerepe a csapatban. Mindenképpen játszani akart, s tudtam, hogy sokat segíthet nekünk. Rendkívüli teljesítményt nyújtott, s ezt a góljával csak megkoronázta. Nagyon sajnálom, hogy az elődöntő első mérkőzésén nem léphet majd pályára."

Jusson egy jó mondat Andrij Sevcsenkónak is: az ukrán csatár rendkívül sok kritikát kapott angliai pályafutása első félévében. Márciusban azonban már sokkal jobban játszott, mint korábban bármikor, a Bajnokok Ligájában pedig kiemelkedő a szerepe: a Kékek eddigi mindkét tavaszi, idegenbeli BL-meccsén fontos gólt szerzett 0-1-nél.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×