eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Milan Münchenben nyerve jutott az elődöntőbe

A Milan okos játékkal kétgólos győzelmet aratott a Bayern München othonában a Bajnokok Ligája-negyeddöntő második találkozóján. Az első meccs 2-2-je után továbbjutott. A másik találkozón az első játékrész nem hozott gól, a Liverpool őrizte Eindhovenben szerzett háromgólos előnyét a PSV ellen. A második játékrészben Crouch góljával az angol csapat megnyerte a mérkőzést. Az elődöntőbe így a Milan mellett három angol csapat, a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool került

Münchenben a Bayern kezdett jobban - a bajorok előtt adódott az első két helyzet. Előbb Lell labdáját tisztázta a gólvonalon álló Oddo, majd Podolski lövését védte Dida. A Milan okosan futballozott, az olaszok óriási rutinnal nem siettették a támadásokat. Volt elég lelki erejük, hogy a góllövési "kényszer" tudatában sem rohantak ellenfelüknek, várták a legmegfelelőbb alkalmat.

Szűk félórát végigjátszottak igazi helyzet nélkül, ugyanakkor elsősorban Kaka, de akár Inzaghi vagy Seedorf megmozdulásai is sejtették, a Bayern nem lehet nyugodt.
A 27. percben Oddo labdaszerzése után Kakához került a labda, aki a tizenhatos előterében helyezkedő Seedorfot hozta játékba.

A világ egyetlen, három klubbal is már BL-t nyert játékosa elvitte a labdát az ímmel-ámmal támadó védők között, majd a közbevetődni próbáló Van Buyten lába között, 16 méterről, laposan, Kahn kapujának jobb alsó sarkába vágta a labdát.

Négy perccel később még tovább növelte előnyét Carlo Ancelotti együttese. Seedorf sarokkal a kapunak háttal áló Inzaghi elé tette a labdát. A Milan Bayern-specialistája a leshatárról indulva kihasználta, hogy Kahn lapos lövést próbál hárítani, s a 16-os vonaláról felemelte a labdát a hálóba.

A folytatásban a Bayern próbált támadni, de Podolski egyetlen, vérszegény kísérletén kívül még a helyzetig sem jutott a szünetig. A második félidőben állandósult a Bayern mezőnyfölénye, de a Milan rutinos védői tanárian védekeztek. Nestán és Maldinin nem találtak fogást a bajorok.

Van Bommel rájött arra, át kellene lőni az oszlopokat, 26 méteres löketét Dida vetődve kiütötte. A másik oldalon egy kontra után Kaka eldönthette volna a továbbjutást, de egyéni akciója végén nem tudta elrúgni Kahn mellett a labdát.

A hátralévő percekben a Bayern támadott, vagy inkább támadgatott, de helyzetbe Van Buyten révén, csak a 92. percben került. Az első meccs bayernes hőse látványosan lőtt, de Dida nagy bravúrral hárított.

A Bayern története során először kapott ki BL-mérkőzésen új stadionjában. A Milan 2-0-ra nyert idegenben, s a Manchester Uniteddel játszik az elődöntőben.

A másik mérkőzésen Rafa Benítez nem tartotta magát eredeti ígéretéhez: ahogy arra számítani lehetett, néhány kulcsjátékosát pihentette a PSV elleni visszavágón. A 3-0-t mégis nagy előnynek tartotta.

Steven Gerrard és Javier Mascherano sem került be a kezdőcsapatba.
A PSV-t sürgette az idő, de a hollandok nem tudtak faragni hátrányukból az első félidőben. Az eseménytelen első játékrész magyar nézőinek legfeljebb az okozhatott örömöt, hogy Fehér Csaba játszott a találkozón.

A magyar védőt a második játékrész közepén Ronald Koeman lecserélte, így már nemvolt a pályán, amikor csapata, Marcellis kiállítása miatt, tíz fősre olvadt, illetve, amikor a 67. percben Peter Crouch megszerezte a találkozó egyetlen gólját.
A mindkét találkozót megnyerő Liverpool ellenfele az elődöntőben a Chelsea lesz.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, második mérkőzések
Bayern München-AC Milan 0-2
Továbbjutott a Milan, 4-2-es összesítéssel

Liverpool-PSV 1-0
Továbbjutott a Liverpool, 4-0-s összesítéssel

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×