eur:
388.06
usd:
360.32
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

A lét a tét a szupersztárok harcában

Kedd este két mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Valencia és az AS Roma is előnyösebb helyzetben van, mint angol ellenfele - de ki lepődne meg, ha végül a Chelsea és a Manchester United jutna tovább.

José Mourinho együttese a 2006-2007-es szezonban mindössze két hivatalos mérkőzésén nem szerzett gólt, így aztán nem csoda, hogy nincsenek pánikban a Kékek a Stamford Bridge-en elért, a vártnál gyengébb eredmény (1-1) miatt.

A Különleges (angol becenevén Special One), azaz José Mourinho minden kulcsjátékosára számíthat a találkozón - a sérült Arjen Robben kivételével. Még az is elképzelhető, hogy a március 19-én, a Tottenham elleni mérkőzésen megsérült Michael Essien is játszik.

A Valencia edzője Quique Sánchez Flores ilyen szempontból nehezebb helyzetben van: két eltiltottja Carlos Marchena és David Navarro mellett biztosan nem számíthat Ruben Barajára és Vicentére sem. Fernando Morientes válla sokat javult az elmúlt napokban, de közvetlenül a mérkőzés előtt dől csak el, hogy (talán némi meglepetésre) játszhat a mérkőzésen.

A múlt némileg a Valencia mellett szól, függetlenül attól, hogy a Mestallában most először találkozik majd a két csapat. A spanyolok 13 nemzetközi kupamérkőzést játszottak eddig angol ellenféllel saját pályájukon, s mindössze kétszer kaptak ki. A Chelsea ezzel szemben, idegenben, tízből csak egyszer tudott nyerni Spanyolországban.

Drogba a meccsen már nem hízeleg Ayalának

Ha a Valencia jutna tovább, a csapat számára a siker duplán sokat érne: amióta José Mourinho a Chelsea vezetőedzője, csak a későbbi győztes (2005-ben a Liverpool, 2006-ban a Barcelona) tudta kiejteni a Kékeket.

Mindkét csapat nagyon tiszteli ellenfelét, Didier Drogba egyenesen azt mondta, olyan jó középhátvéd ellen, mint az argentin Ayala még sohasem játszott.

A Chelsea vezetői kissé tartanak - a spanyol rendőröktől. A hétvégi bajnoki mérkőzés után tanácsokat kértek a Tottenham képviselőitől, hogyan lehet elkerülni, hogy szurkolóikat olyan attrocitás érje, mint a Spurs híveit Sevillában, az UEFA-kupa-mérkőzésen.

Két kudarc után játszik az angol bajnokság mintacsapata

A Manchester United egymást követő két mérkőzését is elveszítette 2-1-re. Kikapott Rómában a BL-mérkőzésen, majd elveszítette a Portsmouth elleni bajnoki mérkőzést is. Ám Sir Alex Ferguson, a csapat menedzsere egyáltalán nincs pánikban.

Biztos abban, hogy ha csapata a megszokott játékát hozza az Old Traffordon, az utóbbi öt évben először, bejut az elődöntőbe. Ugyanakkor nem titkolta azt sem, alaposan elemezték az AS Roma Lyon elleni, idegenbeli játékát - mert az olaszok ott remekeltek. Ferguson egyébként korábban a Lyont tippelte a sorozat sötét lovának, de a francia bajnokot a Roma kiütötte a nyolcaddöntőből.

Az angoloknál Paul Scholes eltiltás, Gary Neville, Nemanja Vidics és Michael Silvestre sérülés miatt nem játszhat. Pályán lesz viszont a sérülése után újra teljesen egészséges Louis Saha.

A Man United a legutóbbi 31 nemzetközi kupamérkőzéséből mindössze egyet veszített el - egyébként az Old Traffordon. A mostani szezonban mindössze három mérkőzésén (az Arsenal, a Chelsea, s az FA-kupában a Reading ellen) nem tudott nyerni az Álmok Színházában.

Luciano Spalletti, az AS Roma edzője az ijesztő előjelek ellenére magabiztos: szerinte, ha csapata megismétli a Lyon elleni idegenbeli teljesítményét, a Man Unitedon is túljuthat.

Az edző öt legjobb játékosát pihentette a hét végi, Catania elleni bajnokin, ám kedden Francesco Totti, Daniele De Rossi, Rodrigo Taddei, Mancini, és Cristian Chivu is természetesen pályára lép majd. A világbajnok Simone Perrotta eltiltása nem hiányzik majd - ellenben visszatér a chile David Pizarro.

{{keretes_cim}}

Manchester United: Van der Sar - Brown, Ferdinand, O'Shea, Heinze - Ronaldo, Carrick, Fletcher, Giggs - Rooney, Saha.

AS Roma: Doni - Cassetti, Mexes, Chivu, Panucci - De Rossi, Piazzro, Wilhelmsson - Taddei, Mancini - Totti.

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×