eur:
389.61
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb fordulat a Chelsea-nél: jön Hiddink?

Új struktúrát terveznek kialakítani nyártól a Chelsea-nél. A londoni klubnál a tervek szerint általános menedzseri posztot hoznának létre, és az első számú esélyes a holland Guus Hiddink. A jelenlegi tréner, José Mourinho továbbra sem foglalkozik a hírekkel.

Rögtönzött megbeszélést folytatott az angol bajnoki címvédő Chelsea vezetősége a Watford elleni mérkőzés után, amelyen az értesülések szerint szóba került, hogy átalakítják a klubnál lévő jelenlegi struktúrát. Az edzői mellett egy általános menedzseri posztot terveznek létrehozni a nyáron, így a jelenlegi trénernek, José Mourinhónak távoznia kellene.

A poszt elsőszámú várományosa a holland Guus Hiddink, aki jelenleg az orosz válogatott szövetségi kapitánya, és remek kapcsolatban van a tulajdonossal, Roman Abramoviccsal. Az orosz milliárdos közbenjárására került a szbornaja élére, és Abramovics állja a holland szakember fizetését is.

Hiddink szerepvállalásával erősödhetne a londoni klubnál lévő "holland tengely", amely a korábban éveket Hollandiában töltő, egyébként dán származású sportigazgatót, Frank Arnesent, valamint segítőjét, Piet de Vissert foglalja magában.

Szintén esélyesként emlegetik a volt izraeli szövetségi kapitányt, Avram Grantet. A tervek szerint az általános menedzser alatt egy vagy két szakember dolgozhatna a csapattal.

A klub közleménye szerint az egyeztetésen nem José Mourinho jövője volt a téma.

A portugál sikeredző távozásával foglalkozó híreknek táptalajt biztosított, hogy Roman Abramovics nem beszélt a portugál menedzserrel a szombati találkozó után.

"Számomra ez nem probléma. Nem volt lehetőségem beszélni vele, ugyanis miután vége lett a mérkőzésnek, a sajtótájékoztatóra mentem" - reagált José Mourinho, aki továbbra is kitart amellett, hogy kitölti 2010-ig érvényes szerződését a Chelsea-nél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×