eur:
388.47
usd:
361.32
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Fölényes győzelemmel kezdett a férfi vízilabda-válogatott

Könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese 21-5-re kiütötte Új-Zéland legjobbjait. Kiss Gergely és Biros Péter 4-4 góllal vette ki a részét a sikerből.

Kiss Gergely már a 19. másodpercben vezetést szerzett az olimpiai bajnok magyar csapatnak, amely bő két perc után már három góllal vezetett. Az új-zélandiak elsősorban fiatal játékosokkal álltak ki, és a várakozásoknak megfelelően nem voltak egy súlycsoportban Benedek Tiborékkal.

Nagy Viktor a hatodik percben kapott először gólt, majd a második negyedben hibátlanul őrizte kapuját. Elöl elsősorban Varga Dénes remekelt, aki először szélről, éles szögből remek mozdulattal talált az új-zélandiak kapujába.

A nagyszünetben 11-1 volt az állás a magyarok javára, majd egy gyengébb játékrész következett, támadásban pontatlanbá váltak Kemény Dénes tanítványai, így az utolsó negyed előtt csak egy góllal nőtt a különbség (14-3).

A záró felvonásban Biros Péter és Szívós Márton remekelt, a magyar válogatott pedig végül 16 góllal nyert.

A magyar válogatott csütörtökön Kanadával játszik. A meccs magyar idő szerint 9 óra 40 perckor kezdődik.

A csoport másik keddi mérkőzésén Kanada 9-8-ra legyőzte Romániát.A mérkőzés legjobbjai közül többen is nyilatkoztak a vízilabda-válogatott hivatalos honlapjának.

Biros Péter:
Várható volt, hogy nyerünk, a lényeg inkább az volt, hogy mindenki essen át a tűzkeresztségen, minél többen lőjenek gólt, hogy megnyugodjon mindenki. Próbáltunk jól védekezni, minél kevesebb gólt kapni, Úgy érzem, hogy sikerült, de hát óhatatlanul is kienged az ember egy ilyen mérkőzésen, már nem úgy koncentrál a végén, mint az elején Összességében jól játszottunk - az ellenfélhez mérten.

Madaras Norbert:
Túl vagyunk az első meccsen, nem volt nehéz, ezt tudtuk is előre. Ettől függetlenül - talán az első meccs izgalma miatt is - sokat hibáztunk, főleg lövéseknél, sajnos ez rám is igaz. De legalább van mit javítani... A többi meccs azért jóval nehezebb lesz. Kanada megverte a románokat, ami meglepetés és jelzi azt, hogy nem szabad őket félvállról lenni.

Kis Gábor:
Jó meccs volt, mert hozzászokhattunk a légkörhöz, az uszodához, a pályához. A játék is sikerült, védekezni jól védekeztünk, bár azért Új-Zélandtól talán nem kellett volna kapnunk öt gólt. A támadójátékunkkal nem volt baj, ez a 21 gól elég önbizalmat ad a csapatnak, hogy ugyanilyen ambícióval és odaadással játsszunk a következő meccseken. Örülök, hogy sikerült nekem is jól bemutatkoznom. Tartottam kicsit a meccstől, mégiscsak ez volt az első világbajnoki mérkőzésem és szerettem volna úgy kijönni a végén a vízből, hogy ne hibáztassam magam...

Nagy Viktor:
Nagyon jó érzés volt végre átesni a tűzkeresztségen. Hiányzott már ez a meccs, nagyon vártam, hogy megtudjam, milyen "belülről". Utánpótlás-válogatottban már védtem világbajnokságon, de össze sem hasonlítható a kettő. Külön örülök, hogy csak egyetlen gólt kaptunk az első félidőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×