INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Luis Figo orosz klubba szerződik?

Infostart / InfoRádió
A portugál világsztár, Luis Figo profi pályafutását egy orosz klubcsapatban fejezi majd be? Úgy hangzik, mint akár egy április elsejei hír. Ám közel sem annyira elképzelhetetlen, ha hozzátesszük: a Tvoj Gyeny című, moszkvai napilap kifigyelte, Figo a hét közepén közel egy órán keresztül beszélgetett az orosz fővárosban az FK Moszkva elnökével, Jurij Bjelausszal.

Közölte is az erről szóló cikket, mint ahogy aztán az anyag felkerült az orosz élvonalban a hatodik helyen álló klub honlapjára is.

Az oroszok közül csak az FK Moszkvát választhatja

A Tvoj Gyeny, azaz a Te Napod című lap megkeresésére Jurij Bjelausz azt mondta: "Ha Figo valaha úgy dönt, kipróbálja magát az orosz ligában, csak a mi klubunkba szerződik majd". Ezt kijelenteni még apró kockázat - nagyságrendileg olyan, mintha azt mondanánk, ha a Holdra szállunk, piros cipő lesz rajtunk. Ám az ügy ennél komolyabb. Bjelausz maga is érezte, rá kell erősítenie: "Ez az átigazolás egyáltalán nem a sci fik világába tartozik, évek óta ismerem Figót."

Egy órán keresztül beszélgettek

Majd hozzátette - s ezt igazolják a fényképek -, a hét közepén, amikor Luis Figo csapatával, az Interrel Moszkvában, a Szpartak elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen járt, közel egy órán át beszélgettek az olasz klubot vendégül látó szálloda halljában.

Bjelausz annyit ajánlott, mint az Inter


Kapcsolatuk egyébként sem új keletű. Amikor 2005 nyarán Figo elhagyta a Real Madridot, az FK Moszkva szerződési ajánlatot tett neki. Ugyanakkora fizetést ígért, mint az Inter, ám 2001 aranylabdása - aligha meglepő módon - inkább a milánói klubot választotta.

A Dinamo már szerződtetett portugálokat


Több portugál válogatott is játszott az elmúlt években moszkvai klubban. Az immár az Atlético Madridot erősítő Costinha és Maniche a Dinamo Moszkva játékosa volt. A hajdanán a KGB által támogatott egyesületnek még mindig öt, Portugáliából szerződtetett játékosa van: Danny, Cícero, Moreira, Nuno Espírito Santo és a BL-győztes brazil, Derlei.


A címlapról ajánljuk