eur:
392.84
usd:
362.93
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Beckhamet ötmillió fontért bárki viheti

A Real Madrid elnöke, Ramón Calderón először jelentette ki, hogy hajlandó megválni David Beckhamtől a téli átigazolási időszakban. Az angol középpályás ára csak ötmillió font - húszmillióval kevesebb, mint amennyiért a Madrid megvette 2003-ban.

A Real Madrid elnöke azzal indokolta döntését, hogy így legalább 8-9 millió eurót kapna a klub Beckhamért, ha viszont a nyáron, a szerződése lejártakor válik meg az angol játékostól, nem kérhet érte egyetlen eurócentet sem.

Az angol válogatott 31 éves korábbi csapatkapitánya az utóbbi napokban - a klub szándéka ellenére - nem volt hajlandó aláírni a szerződése meghosszabbításáról szóló dokumentumokat.

Becks elégedetlen

David Beckham elégedetlen madridi helyzetével, nehezen viseli, hogy Fabio Capello hétről hétre kihagyja a kezdő csapatból. A hét elején már az angol sajtóban is panaszkodott, emlegetve, hogy hiányzik neki a Manchester United.

Az angol klub teljhatalmú vezetőedzője, Sir Alex Ferguson erre nem reagált, Glenn Roeder, a Newcastle menedzsere máris jelezte, klubja, de alighanem több más angol élvonalbeli klub is szívesen látná Beckhamet a soraiban.

Klubot akar váltani


Immár egyre nyilvánvalóbb, hogy Becks szívesen klubot váltana, de a legvalószínűbb célállomás nem az Old Trafford, vagy éppen a St. James' Park, hanem az Egyesült Államok.

Levennék a fizetési sapkát


A Major Leauge Soccer, az amerikai profi liga képviselői ugyanis ismételten megerősítették vételi szándékukat, sőt azt is kijelentették, hajlandóak Beckham kedvéért felrúgni a szabályokat.

Nem zárkóznak el attól, hogy eltekintsenek az Amerikában szent és sérthetetlen fizetési sapka reguláitól - magyarul, hogy Beckhamnek magasabb jövedelmet garantáljanak, mint amennyit a belső szabályok megengednek.

Az angol játékos egyébként havonta 240 millió forintnak megfelelő, elképesztő összeget keres a Real Madridnál.

AZ MLS várja

Õ maga is többször kijelentette, szívesen fejezné be a pályafutását az Egyesült Államokban. Don Garber, a Major Soccer League komisszárja kijelentette: "Emelnünk kell a játék színvonalát, s ebben egy igazi sztárjátékos a segítségünkre lehet."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×