eur:
387.48
usd:
357.41
bux:
68380.47
2024. május 17. péntek Paszkál

Hős lett a Chelsea beugró kapusa

A Chelsea nyerte a Stamford Bridge-en a labdarúgó Bajnokok Ligája nagy érdeklődéssel várt szupermérkőzését. A találkozót Didier Drogba a 47. percben elért gólja döntötte el. Jól védett a két sérült társa helyére beugró, a "Kékeknél" újoncnak számító Hilário.

Az A csoportban játszott Chelsea-Barcelona találkozón az első félidő azok véleményét erősítette, akik úgy vélték, nem lenne az ismert előzmények után egyik csapat sem túlságosan szomorú egy döntetlennel.

Drogba: akárcsak a Liverpool ellen

Didier Drogba a második félidő elején lőtt pazar, a szeptemberben a Liverpoolnak rúgótt góljára kísértetiesen emlékeztető találata azonban alaposan megváltoztatta a játék képét: más sebességfokozatra kapcsoltak a csapatok. A hátrányba került Barcelonának akadt aztán tíz jó perce, de a Chelsea visszavette a kezdeményezést, s akár jóval nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Sevcsenko, Drogba és Robben is lőhetett volna még egy gólt. A londoniaknál - a kirúgásaitól eltekintve - jól védett a sérült Cech és Cudicini helyére beugró Henrique Hilário. A Barcelona 2005 márciusa óta először kapott ki a Bajnokok Ligájában - akkor is a Chelsea nyert ellene, a Stamford Bridge-en.

A Levszki közel egy teljes félidőn át jól tartotta magát Brémában, de a 45. percben Naldo szabadrúgása után a labda a sorfalban állók lábai között besurrant a kapuba. A második játékrész újabb brémai brazil gólját hozta: a 73. percben Diego állította be a v égeredményt.


Schweinsteigerrel nem bír Ricardo

A B csoportban az Inter kilenc perc alatt eldöntötte a Szpartak Moszkva elleni mérkőzést. Mindkét találatban két, az idény során eddig kevesebb szerephez jutott játékos csillogott: az uruguayi Recoba előkészítései után Julio Cruz talált a kapuba. Az argentin csatárnak ezek voltak az első góljai az idényben. A második félidőben a Szpartak Pavljucsenko révén szépített, de ez már nem befolyásolta, hogy az Inter megkezdte a felzárkózást.

Lisszabonban Bastian Schweinsteiger a hazaiak válogatott kapusa, Ricardo hibájából szerzett gólt. Kettejüknek ez volt a második párbaja az idén, az elsőben a német középpályás "két és fél" gólt lőtt a portugál kapusnak a világbajnokság bronzmeccsén. Most megint legyőzte. Két hét múlva nem találkoznak a pályán: a 47. percben Schweinsteiger piros lapot kapott, s ezért kénytelen kihagyni a következő mérkőzést.

{{keretes_cim}}

Sporting CP-Bayern München 0-1
Inter-Szpartak Moszkva 2-1

1. Bayern M. 9
2. Sporting 4
3. Inter 3
4. Szpartak 1


Crouch: jó fej

A C csoportban Eric Gerets, a Galata edzője váratlan húzással kihagyta a legendás Hakan Süürt a csapatából, s a szerb Ilicset játszatta a helyén. Jó húzásnak bizonyult, mert a csatár a 19. percben vezetést szerzett a PSV ellen. A folytatás ellenben a hollandoké volt: az 59. percben Mondragon nagy hibájából Kromkamp, majd a 72. percben Arouna Koné talált a kapuba.

A másik találkozón a Bordeaux ismét veszített hazai pályán. A Liverpool Peter Crouchnak köszönhette a győzelmet: a mezőny legmagasabb tagja erőteljes fejessel vette be Ramé hálóját.


A Valencia harmadik győzelme

A D csoportban a Valencia sima győzelmet aratott a gyengén játszó Sahtar ellen. Mindkét gólt David Villa szerezte, előbb egy ajándéklabdát a kapuba küldve, majd Joaquin beadása után a hálóba fejelve. A spanyolok az első félidőben eldöntötték a mérkőzést.

A Roma éppen csak annyit adott ki magából Pireuszban, amennyi a győzelemhez kellett. A találkozó egyetlen gólját a világbajnok középpályás, Simone Perrotta szerezte, a 76. percben.

Valencia-Sahtar 2-0
Olympiakosz-Roma 0-1

1. Valencia 9
2. Roma 6
3. Olympiakosz 1
4. Sahtar 1


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×