eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az angol a kedvenc bajnoksága, az Interben játszik - interjú Filkor Attilával

Az ezer sebből vérző magyar labdarúgás legkellemesebb őszi meglepetését Filkor Attila okozta, amikor a fiatal játékost leszerződtette az Inter. A milánói sztárklubnak 54 év után, Nyers István tündöklése óta először van magyar játékosa.

- Már korábban is kedvelt csapata volt az Inter, illetve kedvelt bajnoksága az olasz?

- Nem, nekem az angol a kedvenc bajnokságom, azután jön az olasz, illetve a spanyol. Persze korábban is szerettem az olasz focit. Most pedig különösen.

- Milyen benyomást keltettek a csapat ifjúsági játékosai?

- Az ifiben sok külföldi játékos van, van egy srác Uruguay-ból, kettő Franciaországból, de van belga, elefántcsontparti és svéd játékos is. Egy kollégiumban lakunk, ami egy nagyon korrekt hely, az idegenlégiósok egy kicsit össze is tartanak. Jó a csapatunk, a felnőttekkel pedig nagyon nagy élmény találkozni, játszani ellenük.

- Ki volt a legkedvesebb a sztárok közül?

- Vieira, Maxwell, Toldo, de a felnőttek közül szinte mindenki nagyon rendes volt.

- Hogy megy az olasz nyelv elsajátítása?

- Amikor kijöttem, szinte semmit nem beszéltem olaszul, az olasztanfolyam jövő héten kezdődik, de sokat segítenek azok is, akik beszélnek angolul.

- Hogyan kell elképzelni a csapat futballakadémiáját?

- Mi nem ott edzünk, ott van a kollégium, és ott játsszuk a meccseket, de egyébként a fiatalabbak vannak az akadémián. Mi ugyanott edzünk, ahol a felnőttek is, itt van két füves- és két műfüves pálya.

- Nagyon jól kezdődött az idény, hiszen a csapat megnyerte az első két mérkőzését, és az első gólt rögtön Filkor Attila szerezte...

- Szerencsére jól sikerült az első bajnoki mérkőzés, nagyon fiatal csapatunk van, és szeretnék továbbra is jól játszani.

- Most 18 éves. Hogy szeretné önmagát látni 5, illetve 10 év múlva?

- Az első célom mindenképpen az, hogy a felnőtt csapatba bekerüljek, ami persze nem lesz egyszerű, mert ott nagyon jó játékosok vannak. 28 évesen pedig szeretném magam kipróbálni Angliában, mert mindig is az angolt tartottam a legjobb bajnokságnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×