INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Villeneuve Montoya sorsára jut?

Infostart / InfoRádió
1997 világbajnoka nem indul a Hungaroringen, mert a Német Nagydíjon elszenvedett balesete után még nem érzi jól magát. A sérüléséről azonban semmit sem lehet tudni.

A múlt hétvégi Német Nagydíj 30-dik körében Jacques Villeneuve BMW-Saubere kicsúszott a pályáról, és a gumifalnak ütközött. A kanadai versenyző kiszállt az autóból, és látszólag minden sérülés nélkül megúszta az esést.

A napokban azonban közölte csapatával: a baleset óta nem érzi jól magát, ezért kihagyná a soron következő futamot, a Magyar Nagydíjat - jelentette be a BMW-Sauber istálló.

Villeneuve helyét a magyar versenyen az eddigi pénteki tesztpilóta, Robert Kubica foglalja majd el. Kubica az első lengyel a Forma-1-ben, és Tomas Enge, valamint Baumgartner Zsolt után a harmadik közép-európai versenyző az elit kategóriában.

A kanadai versenyző sérüléséről semmi konkrét információ nem szivárgott ki. Szurkolói attól tartanak, hogy Montoyához hasonlóan pihentetik a csapatnál.

"Arra vonatkozóan még nem döntöttünk, hogy az azt követő futamokon, vagy akár a következő évben ki fog majd versenyezni." - tette hozzá Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója.

A címlapról ajánljuk