INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Cseh László Európa-bajnok, Kerékjártó bronzérmes

Infostart / InfoRádió
Három magyar éremnek örülhettek a szurkolók szerdán a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. Cseh László aranyérmet nyert 200 méteres vegyesúszásban, Kerékjártó Tamás a harmadik helyet szerezte meg ugyanebben a számban. Szintén bronzéremnek örülhetett Kovács Ágnes a 100 méteres mellúszás döntője után.

Az olimpiai bronzérmes és világbajnok Cseh László harmadik Európa-bajnoki címét szerezte a 200 méteres vegyesúszásban. Cseh a döntőben végig magabiztosan úszott, egy pillanatig sem volt kétséges a győzelme.

Ugyanebben a számban Kerékjártó Tamás - az olasz Alessio Bogiatto mögött mindössze 3 századmásodperccel lemaradva - a harmadik helyen végzett.


Az olimpiai, kétszeres világ-, és hétszeres Európa-bajnok Kovács Ágnes ugyancsak bronzérmes lett 100 mellen, köszönhetően kiváló hajrájának.


Helyezések és előfutamok


Verrasztó Evelyn a hatodik helyen zárt 200 méter háton; 100 méteren viszont nem sikerült döntőbe kerülnie.


Utóbbi számban Szepesi Nikolett nyolcadikként kvalifikálta magát a csütörtöki döntőbe.

 

Nem jutott a 200 méteres mellúszás fináléjába az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel, mivel csak a 11. helyen végzett az elődöntőben. Ugyanebben a számban Molnár Ákos sem jutott tovább, ráadásul szabálytalan lábtempó miatt kizárták.


Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna 200 vegyesen, Kis Gergő és Bodrogi Viktor pedig 200 pillangón nem került a fináléba. Bodroginak 50 méteres hátúszásban sem sikerült a döntőbe jutni.

A címlapról ajánljuk