INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Kovács Ágnes és Cseh László már a selejtezőben remekelt

InfoRádió / MTI
Kovács Ágnes és Cseh László is remekelt a margitszigeti Európa-bajnokság úszóversenyeinek második napi selejtezőjében.

A mellúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnoknője bemutatkozó számában, 100 méteren a harmadik legjobb időt (1:08.98 p) produkálta, így magabiztosan jutott be a kedd esti elődöntőbe.

Így tett Cseh László is, aki a 100 méteres hátúszás esti fináléja előtt a 200 vegyes elődöntőjébe úszta be magát, egyedüliként 2 percen belüli idővel (1:59.80 p).

Utóbbi számban Kerékjártó Tamás a negyedik legjobb időt (2:02.75) produkálta, nagy vesztese viszont a viadalnak az a Nagy Péter, aki hatalmas egyéni rekordja (2:02.77), és az összesítésben elért ötödik pozíciója dacára nem jutott be a 16 közé.

Az európai szövetség (LEN) szabálya szerint ugyanis országonként és számonként legfeljebb két versenyző folytathatja szereplését, márpedig Nagynál Cseh és Kerékjártó is gyorsabb volt.

Kedd délelőtt elkezdték Eb-vetélkedésüket a műugrók is, két magyarral: Barta Nórával és Kormos Villővel, előbbi a harmadik legmagasabb pontszámot (246,25) gyűjtve a 12 fős elődöntős mezőnybe jutott, utóbbi viszont nem, mert az öt ugrására a selejtezőben kiérdemelt összérték (192,10 pont) csak a 15. helyhez volt számára elegendő.

A címlapról ajánljuk