eur:
393.19
usd:
363.43
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Doppingolt az olimpiai bajnok sprinter

A 100 méteres síkfutás olimpiai és világbajnoka, az amerikai Justin Gatlin bejelentette, hogy fennakadt az egyik áprilisi doppingvizsgálaton.

"Arról tájékoztatott az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége, hogy az április 22-i Kansas Cityben rendezett váltóverseny után elvégzett ellenőrzésen túlzott mértékű tesztoszteront találtak a szervezetemben" - írta közleményében a világsztár.

"Nem tudok mit kezdeni ezzel a tájékoztatással, mert tudomásom szerint én soha sem használtam tiltott szereket, és senkiről nem tudok, aki ilyet adott volna nekem" - tette hozzá Gatlin, aki a jamaicai Asafa Powell-lel közösen, 9.77 mp-cel tartja a 100 méteres síkfutás világcsúcsát.

Gatlin hazája 2001-es junior országos bajnokságán már egyszer fennakadt a doppingvizsgálaton, akkor amfetaminnal. Arra hivatkozott - és ezt orvosilag igazolta is -, hogy tíz éve kell különféle betegségekre gyógyszert szednie. Két évre eltiltották, majd büntetését az enyhítő körülmények miatt felezték.

"Az akkori tapasztalataim miatt most már még elővigyázatosabb vagyok, nehogy tiltott szer kerüljön a szervezetembe. Tudom, ha még egyszer doppingesetem lesz, akkor akár örökre is eltilthatnak a szeretett atlétikától. A fiataloknak felvilágosító előadásokat tartok a dopping káros hatásairól, és igyekszem őket meggyőzni, hogy soha se csapják be magukat és a rajongókat" - mondta a sprinter.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×