eur:
395.17
usd:
365.07
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Zidane-ban bíznak, Zidane-tól tartanak

A csoportkör után formába lendülő Zinedine Zidane legutóbb mutatott játéka, valamint a múlt alapján Franciaország labdarúgó-válogatottja tűnik esélyesebbnek Portugália ellen a németországi világbajnokság szerdai elődöntőjében.

A portugálok is elsősorban a pályafutását a vb után befejező karmestertől tartanak, hiszen elévülhetetlen érdemeket szerzett a címvédő brazilok búcsúztatásában.

"Senki nem bánik úgy a labdával, mint ő. Csak remélni tudom, hogy most a rosszabbik arcát mutatja majd" - mondta Miguel a rivális irányítójáról.

Helder Postiga szerint "hatalmas" ellenféllel állnak szemben, s felemlegette a 2000-es, aranygóllal elveszített Európa-bajnoki elődöntőt, amelyért társaival együtt nagyon szeretnének visszavágni.

A Münchenben szerdán 21 órakor kezdődő összecsapással kapcsolatban a franciák is óvatosan fogalmaznak, sőt egyesek nehezebb találkozóra számítanak, mint a brazilok ellen.

"Szorosabb, kiélezettebb meccs lesz, mint a negyeddöntő volt, mivel a portugálok egyénileg ugyanolyan képzettek, mint a brazilok, ugyanakkor csapatként sokkal egységesebbek, szervezettebbek" - mondta a Zidane mellett szintén kitűnő formában lévő Franck Ribery.

Vigyázniuk kell a sárgákkal

Mindkét együttesben öt-öt játékosnak kell ügyelnie arra, hogy ne kapjon sárga lapot, ellenkező esetben ki kell hagynia a döntőt vagy a bronzmérkőzést.

A portugál válogatottban Ricardo kapus, a védelemből Ricardo Carvalho és Nuno Valente, a középpályások közül pedig Luis Figo és Maniche veszélyeztetett.

A franciáknál Willy Sagnolnak, Lilian Thuramnak, Franck Ribery-nek, Zinedine Zidane-nak és Louis Sahanak kell különösen ügyelnie arra, hogy ne kövessen el sárga lapot érő szabálytalanságot.

A portugál csapatban Armando Petit éppen a sárga lapok miatt nem játszhat; őt leszámítva minden játékosára számíthat Luis Felipe Scolari, ahogyan Raymond Domenech is.

<

Hova teker Henry?
A múlt a franciák mellett szól

A két együttes eddig kétszer találkozott egymással nagy világverseny ezen szakaszában: 1984-ben és 2000-ben egyaránt drámai körülmények között nyertek a Kékek. Hat évvel ezelőtt 1-1-es döntetlent követően egy portugálok által erősen vitatott 11-est váltott aranygólra Zidane, míg a korábbi kontinensviadalon Michel Platini szerezte a franciák fináléba jutását eredményező gólt, szintén a hosszabbításban.

A franciáknak jó előjel lehet, hogy mindkét győzelem után a döntőben is nyertek.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor került - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×