INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A spanyol kapitány távozna, de nem hagyják

InfoRádió / MTI
Bejelentette távozási szándékát Luis Aragones spanyol szövetségi kapitány, miután csapata a nyolcaddöntőben kikapott Franciaországtól. A bevett gyakorlattól eltérően a spanyol szövetség vezetői szeretnék, ha maradna a 67 éves szakvezető.

Betartva ígéretét, távozna a spanyol válogatott éléről Luis Aragones. "A világbajnokság előtt azt mondtam, ha nem leszünk a négy között, átadom a helyem. Ezt ma is így gondolom. Néhány napon belül döntök" - nyilatkozott a szakember.

Bár a spanyolok hibátlan teljesítménnyel jutottak tovább a csoportküzdelmekből, ám a nyolcaddöntőben 3-1-es vereséget szenvedtek a franciáktól.

"Én vagyok a felelős a korai kiesésért. Biztosan folytatom edzői karrieremet, ám egyelőre még nem tudom hol" - mondta Luis Aragones, aki volt már az FC Barcelona, a Valencia és az Atlético Madrid vezetőedzője is.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség vezetői azonban szeretnék, ha továbbra is Luis Aragones irányítaná a válogatottat. "Nem gondoltuk meg magunkat. Aragones fantasztikus munkát végzett ezzel a gárdával, vele képzeljük el a jövőt" - jelentette ki Angel Maria Villar elnök.

A címlapról ajánljuk