eur:
394.63
usd:
369.54
bux:
65407.58
2024. április 23. kedd Béla

Vieira góllal és gólpasszal továbbvitte Franciaországot

A francia válogatott 2-0-ra legyőzte Togo együttesét a G csoport zárófordulójában, így a svájciak mögött második helyen bejutott a németországi labdarúgó-világbajnokság legjobb 16 csapata közé.

Raymond Domenech francia kapitány végre a kezdőben szavazott bizalmat a közvélemény által a csapatba követelt David Trezeguet-nek, míg Wiltord helyett ezúttal Ribery kapott bizonyítási lehetőséget.
/>/>/>
/>/>/>Trezeguet nagy lendületettel vetette bele magát a mérkőzésbe, az első tíz percben két helyzete is akadt, a másodiknál hatalmas bravúrral hárította a togói kapus.
/>/>/>
/>/>/>A mérkőzésen a franciák semmit se bíztak a véletlenre, folyamatosan nyomás alatt tartották az afrikai csapat kapuját. Az első negyedóra végén Trezeguet gólt lőtt, ám a bíró nem adta meg a Juventus csatárának találatát.
/>/>/>
/>/>/>

A franciák az eltiltott Zidane nélkül is ügyesen kombináltak, de eredménytelenül - a togóiak még így se. A francia kapusnak mindössze egyszer kellett kapaszkodnia: egy Adebayor-lövésnél kellett bemutatnia tudását.
/>/>/>
/>/>/>A második játékrészben először Ribery rontott el egy ziccert: a tizenegyespontnál magányosan levett egy labdát, majd kilőtte azt a stadionból. 10 percet kellett várni a francia szurkolóknak, hogy góllá érjen a francia fölény: a mezőny legjobbja Vieira fordulásból kilőtte a togói kapu bal felső sarkát.
/>/>/>
/>/>/>Nem kellett sokat várni az újabb francia gólra sem: Henry második ziccerét már kihasználta, így a franciák számára eldöntötte a meccset. Franciaország a 8 évvel ezelőtti világbajnoki győzelmük ótra először nyertek vébé-meccset, s ebben - feltehetőleg - még az sem zavarta őket, hogy a kölni stadion 45 ezer nézője bizony jól hallhatóan kifütyülte a mérkőzés végét átpihenő gallokat.
/>/>/>
/>/>/>Franciaország csoportmásodikként jutott tovább Svájc mögött. A helvétek Ukrajnával, Franciaország pedig Spanyolországgal játszik a nyolcaddöntőben.
/>/>/>
/>/>/>Togo pont nélkül búcsúzott a vébétől.
/>/>/>

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×