eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Egy nem létező ország csapatának nehézségei a foci vébén

Nem könnyű egy nem létező ország focicsapatának: még mindig nem tudni például, hogy milyen himnuszt játszanak Szerbia-Montenegró vébémérkőzései előtt, vagy hogy csak a szerbek, vagy a montenegróiak is játszanak-e a csapatban. A válogatott tagjai mindenesetre azt mondják: becsülettel küzdenek a már nem létező haza dicsőségéért.

Napokon belül kiderül, hogy miként lehet egy nem létező ország labdarúgó válogatottjában játszani, és azt a himnuszt hallgatni, melyet a szerb szurkolók kifütyülnek - mondja az InfoRádió újvidéki tudósítója.

A szerb-montenegrói válogatott tagjai mindesetre naponta nyilatkoznak, hogy jó a hangulat, együtt maradnak a vébé végéig, és becsülettel küzdenek a már nem létező haza dicsőségéért.

Szerbia-Montenegró válogatottjával mintegy 16 ezer szurkoló utazik Németországba, akik ott "semleges pályán" találkoznak majd például a horvát szurkolókkal is.

A volt jugoszláv térség szurkolóinak találkozása kétségkívül komoly feladatok elé állítja a szervezőket, hiszen Horvátországból mintegy 20 ezren utaznak csak a brazilok elleni mérkőzésre.

Tovább színesítik a képet a volt Jugoszlávia Németországban ragadt vendégmunkásai is, akik például kedden a szerb-montenegrói válogatott szálláshelyén a volt szövetségi állam zászlóival várták a csapatot.

Arra egyelőre senki még csak gondolni sem mer, hogy mi lenne akkor, ha a horvát és a szerb válogatottat összehozná a sors a futball-világbajnokságon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×