INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Egy nem létező ország csapatának nehézségei a foci vébén

Infostart / InfoRádió
Nem könnyű egy nem létező ország focicsapatának: még mindig nem tudni például, hogy milyen himnuszt játszanak Szerbia-Montenegró vébémérkőzései előtt, vagy hogy csak a szerbek, vagy a montenegróiak is játszanak-e a csapatban. A válogatott tagjai mindenesetre azt mondják: becsülettel küzdenek a már nem létező haza dicsőségéért.

Napokon belül kiderül, hogy miként lehet egy nem létező ország labdarúgó válogatottjában játszani, és azt a himnuszt hallgatni, melyet a szerb szurkolók kifütyülnek - mondja az InfoRádió újvidéki tudósítója.

A szerb-montenegrói válogatott tagjai mindesetre naponta nyilatkoznak, hogy jó a hangulat, együtt maradnak a vébé végéig, és becsülettel küzdenek a már nem létező haza dicsőségéért.

Szerbia-Montenegró válogatottjával mintegy 16 ezer szurkoló utazik Németországba, akik ott "semleges pályán" találkoznak majd például a horvát szurkolókkal is.

A volt jugoszláv térség szurkolóinak találkozása kétségkívül komoly feladatok elé állítja a szervezőket, hiszen Horvátországból mintegy 20 ezren utaznak csak a brazilok elleni mérkőzésre.

Tovább színesítik a képet a volt Jugoszlávia Németországban ragadt vendégmunkásai is, akik például kedden a szerb-montenegrói válogatott szálláshelyén a volt szövetségi állam zászlóival várták a csapatot.

Arra egyelőre senki még csak gondolni sem mer, hogy mi lenne akkor, ha a horvát és a szerb válogatottat összehozná a sors a futball-világbajnokságon.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk