INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Matthäust beperelhetik a brazilok

InfoRádió / MTI
A nyári világbajnokságig nem vállal edzői feladatot Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya. A trénernek nagyon hiányzott a felesége és a családja, ezért távozott Brazíliából.

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya a hétvégén megerősítette, hogy nem tér vissza Brazíliába, az Atlético Paranaense csapatához, mert hiányzik neki a családja, és Budapesten élő felesége, Marijana.

"Nagy a távolság, túlságosan nagy ahhoz, hogy rendszeresek legyenek a hazautazások" - mondta a Bild am Sonntag című német hetilapnak az egykori 150-szeres német válogatott játékos.

Hozzátette: egy másik kontinensen legközelebb csak akkor vállal megbízást, ha a családja is vele megy.

A német tréner február elején állt munkába az Atlético Paranaensénél, és az év végéig kötötte volna szerződés a brazil élvonalban szereplő együtteshez.

Helyi beszámolók szerint azonban március elején "eltűnt", de az edző tagadja, hogy szakmai okok húzódnának meg távozása hátterében, viszont elismerte: a nyelv és a mentalitás miatt akadtak problémái a brazilokkal.

Mario Petraglia, az Atlético Paranaense első embere ingerülten reagált a hírre, és bejelentette: szerződésszegés miatt beperlik az edzőt, ha hétfőig nem tér vissza a csapathoz.

A klubvezető azt is közölte, a német edzőtől nem kaptak felmondási levelet, csak a médiából értesültek távozási szándékáról, és visszavárják, ugyanis a tréner csak néhány nap szabadságot kért családi okokra hivatkozva.

Matthäus arról is beszélt, hogy a nyári világbajnokságig nem vállal edzői feladatot. A szakember egy televíziós csatorna szakkommentátora lesz a vébén.

A címlapról ajánljuk