eur:
394.67
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kisteleki: az eredményesség a legfontosabb

A Magyar Labdarúgó Szövetség Bozsik Pétert kéri fel szövetségi kapitánynak, segítője a volt világválogatott labdarúgó, Détári Lajos lesz. Kisteleki István elnök az InfoRádióban közölte: eredményes, egységes, a közönség által támogatott válogatott kialakítását várják a két szakembertől.

- Milyen szempontok alapján választották ki a válogatott csapat új vezetőit?

- Fontos volt, hogy magyarok. Nyilasi Tibor és Róth Antal nem vállalta a felkérést. Détári Lajosnak mindenképpen szerepet szánt az elnökség. Nem a legnagyobb szerepet, neki a másodhegedűs szerepét kell elvinni, de lendülete segítheti Bozsik Pétert abban, hogy az ő megfontolt stílusa mellett kicsit vérbőbb legyen ez a csapat. Bozsik Péter személyisége, higgadtsága, nyugodtsága közel áll az én természetemhez. Konfliktusmegoldó képessége lényegesen jobb, mint akár az enyém.

- Mikor írhatják alá a szerződést?

- Nagyon remélem, hogy 5-10 napon belül. Az UEFA-kongresszus miatt lesz egy kis egyeztetési nehézség, egyébként azt mondanám, hogy már a jövő héten pont kerülhet a szerződésre. Kettő plusz két éves szerződésben gondolkodunk, mindenképpen hosszabb távon szeretnénk, ha a szakemberek betöltenék ezt a posztot.

- A sajtótájékoztatón beszélt a technikai igazgatói poszt létrehozásáról. Ez mikorra várható?

- Pár hónapnak el kell telnie. Először a poszt szervezeti alapjait kell létrehozni, majd az anyagi feltételeket megteremteni. Nem utolsósorban a magyar labdarúgásnak is fogadókésznek kell lennie egy ilyen színvonalú szakember befogadására. Ez olyan mintha a csepeli vas- és fémművekbe (természetesen a régi viszonyokról beszélek) bevinném a legjobb főmérnököt, előfordulhat, hogy a legjobb technológiát nem tudják fogadni egy olyan helyen, ahol még kalapáccsal dolgoznak.

- Melyek a legfontosabb célok az új szakvezetés előtt?

- Egységes, a közönség által támogatott válogatott kialakítása, egy perspektivikus csapat összeállítása. Ebben benne volna Róth Antal és Nyilasi Tibor kéréseinek figyelembe vétele is. Egy olyan válogatott kell kialakítani, amelyik szakmai alapokon, hosszabb távon érezhetően sikert hozhat.

- Az eredményesség hol szerepel ebben a sorban?

- Az eredményesség a labdarúgásban mindig a legfontosabb. Minden edzőt (én magam is gyakorló tréner voltam) az alapján ítélnek meg, hogy a csapata hogyan játszik a következő mérkőzésen. Õket is ez alapján fogják megítélni.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×