INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

koronavírus

napinfo

szfe

Már több mint 320 ezren töltötték ki a "koronavírus-kérdőívet" - Hírösszefoglaló

Infostart

Újabb 495 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést Magyarországon, nincs újabb elhunyt. Budapesten élőlánccal tiltakoztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen

Az augusztus végi adatokhoz képest jelentősen megnövekedett az egy főre jutó találkozások száma az iskolák újranyitásával és a munkába visszatérés miatt a magyar adatszolgáltató kérdőív adatai alapján. Az innovációs tárca arra hívja fel a figyelmet hogy az országos felmérés keretében a Maszk kérdőív napi szintű kitöltésével bárki segíthet a koronavírus-járvány kezelésében, a kérdőívet naponta érdemes kitölteni, eddig több mint 320 ezren éltek a lehetőséggel.

A koronavírus járvány második hulláma felkészültebb állapotban éri Magyarországot, mint tavasszal - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott: elhúzódó, többfrontos küzdelemre kell berendezkedni, mert még mindig nincs tömegesen használható vakcina.

Újabb 495 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést Magyarországon, nincs újabb elhunyt, a halálos áldozatok száma így változatlanul 624. Az aktív fertőzöttek száma 3805-re emelkedett. A járvány kezdete óta 8387 embernél mutatták ki a vírust, 3958-an meggyógyultak.

Csaknem 6 ezer intézményben rendben folyik az oktatás, a héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárcához összesen 182 bejelentés érkezett, ezek közül 69 igényel nyomon követést, intézkedésre eddig 10 intézményben volt szükség.

Budapesten élőlánccal tiltakoztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok a belvárosban. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. Upor László, a színművészeti távozó rektorhelyettese elmondta, hogy az egyetemfoglalókkal egyetértésben a tanév rendjét megváltoztatta, a hétfői évnyitót egy héttel elhalasztotta, a beiratkozás határidejét pedig szeptember 13-ig meghosszabbította.

Hétfőtől fél éves fokozott rendőrségi ellenőrzés kezdődik a déli és a keleti megyékben. Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: a fokozott ellenőrzést 2021. március 6-ig tartják Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyében.

A megállapodás nélküli kereskedelemre is készen áll Nagy-Britannia az Európai Unióval - mondta a brit tárgyalóküldöttség vezetője. A nyolcadik forduló kedden kezdődik Londonban. Az egyik legvitatottabb kérdés a brit területi vizeken érvényesítendő halászati jogok témája.

Egy ember meghalt, heten megsérültek a közép-angliai Birmingham belvárosában történt késeléses támadásban. A rendőrség szerint az esetnek nincs köze a terrorizmushoz. A nyomozók egy gyanúsítottat keresnek.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018