Szabó Antal és felesége Hévízről érkeztek, hogy megkóstolják a híres pacalpörköltet, mert annyi jót hallottak róla. "Nem mindegy, milyen a fűszerezés és az sem, mennyire van megfőzve" – magyarázza Szabó Antal, aki már evett "szétfőtt” pacalt, de a zamárdi fogás, úgy tűnik, lenyűgözte őket.
A "pacalforradalom" epicentruma egyértelműen a Balázs Bisztró - írja a sonline.hu. Mészáros Balázs tulajdonos-szakács szerint
a titok az úgynevezett Pacalútlevélbe való bekerülésben rejlik.
Ez a különleges kiadvány hat kiemelkedő pacalozót gyűjt össze, és a zamárdi bisztró maximális pontszámmal, egyetlen nyugat-magyarországi helyként került fel rá.
Mészáros Balázs heti legalább ötször készíti a pacalt, ekkor 48 kilogrammnyi marhagyomrot dolgoz fel. Reggel hatkor teszi fel főni, és hét órán át rotyog, hogy tökéletes állagú és ízű legyen. A tulajdonos szerint a minőségi paprika és a szívvel-lélekkel való főzés a siker titka.
Mészáros Balázs büszkén meséli, hogy Dunapatajról – a pacal „őshazájából” –, sőt, Nyíregyházáról is érkeztek már vendégek, kizárólag a pacal miatt.
Fotónk illusztráció, az AI készítette.






