eur:
389.13
usd:
363.06
bux:
68036.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bruce Dickinson, Iron Maiden. Forrás: X / Simon Tucker
Nyitókép: Forrás: X / Simon Tucker

Budapesten koncertezik az Iron Maiden frontembere

Bruce Dickinson szólókoncertet ad a Barba Negrában a jövő júniusban.

Bruce Dickinson csaknem húsz év után jelentet meg újra szólólemezt. A The Mandrake Project című anyag turnéjának 2024 tavaszi brazíliai és mexikói állomásai már korábban ismertté váltak, a szervező Live Nation hétfőn a turné folytatásaként számos európai koncert, köztük több fesztiválfellépés dátumát jelentette be.

Az énekes a világhírű heavy metál csapat, az Iron Maiden frontembereként lett híres, de emellett ír, repülőt vezet, műsorvezető, sörfőző, üzletember, sportoló, spoken word előadó, forgatókönyvíró és szólóban is sikeres énekes.

Az Iron Maidennel többször járt Magyarországon, legutóbb tavaly.

Az 1975-ben alakult zenekar eddig tizenhét stúdióalbumot készített, és több mint kétezer koncertet adott. Az énekes négy évvel ezelőtt a Mire való ez a gomb? című önéletrajzi könyve alapján összeállított one man show-jával lépett fel Budapesten.

A jövő év elején megjelentetni tervezett szólólemezén, a The Mandrake Project-en régi zenésztársával és producerével, Roy Z-vel dolgozott együtt. Ez lesz Dickinson hetedik szólóalbuma, egyben az első a 2005-ös Tyranny of Souls megjelenése óta.

Az új anyag első kislemeze, az Afterglow of Ragnarok című drámai és epikus dal december 1-jén jön ki, egy nyolcoldalas képregényt is tartalmazó bakeliten. Bruce Dickinson csapatában a gitáros Roy Z mellett a dobos Dave Moreno, a basszusgitáros Tanya O'Callaghan és a billentyűs Mistheria szerepel.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×