eur:
389.7
usd:
361.93
bux:
68560.21
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője, a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriájának kitüntetettje (j) beszél az ünnepélyes díjátadóján a Duna Palotában 2023. szeptember 21-én. Mellette Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese (k) és Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, a zsűri tagja.  Az elismerést öt fiatal művésznek ítélte oda idén a szakmai zsűri.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Átadták a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában

Öt fiatal művésznek ítélte oda idén a szakmai zsűri a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában.

Az elismerést a kategória társalapítója, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese, Ginzer Ildikó adta át a csütörtöki budapesti díjátadó ünnepségen. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen elismerés nemcsak a múltról szól, hanem a jövőről is. "Nemcsak múltbéli teljesítményért kapják ezt az elismerést, hanem azért is, mert számítanak önökre a jövőben a hazai művészeti életben, a hazai közéletben" - mondta.

A díjat idén

  • Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező,
  • Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja,
  • László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja,
  • Medveczky Balázs színész, a Vígszínház társulatának tagja és
  • Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője érdemelte ki a zsűri döntése értelmében.

Az elismeréssel, amely pénzjutalommal is jár, azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Budapest, 2023. szeptember 21.
A Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriájának győztesei, Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja (b3), Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező (b5), Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője (b7), László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja (j4) és Medveczky Balázs színész, a Vigszínház tagja (j2), valamint a zsűri tagjai, Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója (b), Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos (b2), Orlai Tibor színházi producer (b4), Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója (j5), Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja (j3), Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója (j) és Ginzer Ildikó, az MHB Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese (b6) az ünnepélyes díjátadón a Duna Palotában 2023. szeptember 21-én.
MTI/Bruzák Noémi
A Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriájának győztesei, Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja (b3), Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező (b5), Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője (b7), László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja (j4) és Medveczky Balázs színész, a Vigszínház tagja (j2), valamint a zsűri tagjai, Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója (b), Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos (b2), Orlai Tibor színházi producer (b4), Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója (j5), Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja (j3), Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója (j) és Ginzer Ildikó, az MHB Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese (b6) az ünnepélyes díjátadón a Duna Palotában 2023. szeptember 21-én. MTI/Bruzák Noémi

Az MHB Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 48 jelöltet állítottak ebben az évben. Közülük választotta ki a hattagú zsűri - Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója - azokat, akiket érdemesnek tart az elismerésre. A díjazottakat a zsűri művész tagjai méltatták.

Ginzer Ildikó elmondta: az esemény arról az öt fiatal művészről szól, akik kiemelkedő tehetségük, szorgalmuk, elhivatottságuk és odaadásuk révén idén kiérdemelték a Junior Prima Díjat. Kiemelte: az MBH Bank egyik elődjeként a Takarék Csoport 2017 óta gondozta a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriáját.

"Örömmel tölt el minket, hogy ezt a hagyományt folytathatjuk, és idén először az MBH Bank színeiben adhatjuk át ezeket a díjakat" - mondta, hozzátéve, hogy a díj révén fiatal tehetségeket segítenek abban, hogy egy független és szakmai zsűri által elismerést, megerősítést és egyúttal láthatóságot is kapjanak.

A szakmai elismerés nagyon fontos, de ennek fiatalon külön súlya van. Ezért fontos volt számunkra, hogy a jogelődünkhöz hasonlóan ezt a díjat továbbvigyük, és a jövőben is gondozhassuk - mondta.

  • Az idén tizenötödik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt eddig 111 fiatalnak ítélték oda az elismerést.
  • A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak.
  • A Junior Prima Díjat tudomány kategóriában a Magyar Fejlesztési Bank, zene kategóriában az MVM Magyar Villamos Művek, népművészet kategóriában a Docler Holding, sajtó kategóriában a KAVOSZ, színház-, film- és táncművészet kategóriában pedig az MBH Bank támogatja társalapítóként és mecénásként.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×