eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hajdú András politológus, moderátor, Világi Oszkár, a Mol-csoport vezérigazgató-helyettese, a Slovnaft elnök-vezérigazgatója, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lánczi András Széchenyi-díjas filozófus és Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) alapítványi elnöke (b-j) A Kárpát-medence új korszaka: kihívások és lehetőségek című panelbeszélgetésen a Mathias Corvinus Collegium esztergomi rendezvényén, az MCC Feszten 2023. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Az MCC Feszt otthonra lelt Esztergomban

250 előadó, 120-nál is több szakmai program, mintegy 50 zenei esemény és 100 kiállító az Edu sétányon – óriási siker volt idén az immár harmadik alkalommal megrendezett MCC Fesztivál. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) esztergomi rendezvényén 47 000 látogató fordult meg július 27. és 29. között.

A fesztiválon számos hazai és külföldi szaktekintély, közéleti személyiség, akadémikus osztotta meg gondolatait: 60 előadó, több mint 15 országból fogadta el a szervezők meghívását – olvasható a Mathias Corvinus Collegium közleményében.

Sebastian Kurz, korábbi osztrák kancellár Ausztria és Magyarország kiváló kapcsolatáról és stratégiai jelentőségéról beszélt. Michael Knowles amerikai politikai szakkommentátor frissen, magyar kiadásban is megjelent könyvét mutatta be és Magyarország családpolitikáját méltatta. Vlad Marinescu, a Nemzetközi Judo szövetség főigazgatója, a Nemzetközi Esportszövetség elnöke pedig a sport kulturális jelentőségéről osztotta meg gondolatait. Az akadémiai előadások mellett több magyar miniszter és vezető politikus válaszolt kérdésekre, illetve ütköztette véleményét. Izgalmas viták zajlottak a jogállamiságról, az oktatáspolitika elmúlt 10 évéről, az akkumulátorgyártásról és az újságírás helyzetéről is – teszik hozzá.

Az úgynevezett Edu sétányon interaktív és családi programokkal várták az érdeklődőket, mindhárom nap hömpölygő tömeg volt kíváncsi az MCC képzési programjaira, intézeteire, illetve partnerszervezetekre és diákcsoportokra – írják. 100 kiállító volt jelen a Kis Duna mentén és a Lőrinc utcában. Az esti és hajnali órákban pedig a magyar könnyűzenei élet nagyágyúi adták a talpalávalót. Fellépett Ákos, a Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, T-Danny, a Balkán Fanatic és még sokan mások. Óriási siker volt a Folk Sátor, ahol előadásokon, táncházakon, népzenei bulikon vettek részt fiatalok, idősek.

Ahogy Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója fogalmazott, az MCC otthonra lelt Esztergomban. A rendezvény a Kárpát medence legjelentősebb szakmai-könnyűzenei fesztiváljává nőtte ki magát. A sikertörténet folytatódik: 2024. augusztus 1. és 3. között ismét felpezsdül Esztergom, újra megrendezik majd az MCC Fesztet – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×