eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nagy Zoltán, a Kolompos együttes tagja zenetanodát tart a Kolompos táborban a megnyitó napján Egerben 2018. július 30-án. A 2018 a külhoni magyar családok éve tematikus év részét képező egyhetes tábort a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szervezte, programjain 45 Kárpát-medencei magyar nagycsalád vesz részt.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Nagykorú lett a Kolompos tábor

Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg egyhetes nyári táborát június végén Szerencsen a Kolompos együttes. A programokról Nagy Zoltánnal, a Kolompos együttes vezetőjével beszélgettünk.

Nagykorú lett a Kolompos tábor, fogalmazott Nagy Zoltán, megjegyezve, hogy tulajdonképpen már 20 éves lenne, a koronavírus-járvány miatt azonban kettő kimaradt. A helyszín ezúttal is Szerencs, illeve a Szerencsi Rákóczi-vár és környéke lesz - erősítette meg az együttes vezetője, akinek az elmondása szerint nagyon kedves vendéglátóik vannak, akikkel az évek során nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki.

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a Kolompos tábor gyerekeknek szerveződik, valójában családoknak szól, beleértve a nagyszülőket is. Nagy Zoltán szerint bizonyos értelemben nem is egy igazi táborról van szó, hiszen nem sátrakban vagy egy tömegszálláson helyezik el a résztvevőket, hanem mindenki különálló mosdóval, zuhanyzóval rendelkező, kényelmes szobában pihenhet.

A foglalkozás szabad, nincsenek kötelező feladatok, ami viszont nem azt jelenti, hogy ne készülnének programokkal. Lesznek külön a gyerekeknek és külön a felnőtteknek szólók, de közös programok is - mondta Nagy Zoltán. Várható baba-mama és papa-mama foglalkozás, kézműveskezdés, tánc-, ének- és hangszertanítás, és persze a Kőleves mese sem marad el. Ez egy koncert jellegű program, melynek során egy 50 literes üstben megfőzik a valódi kőlevest is.

A Kolompos együttes vezetője végül megjegyezte: a zenére, annak tanítására, a táncos és játékos foglalkozásokra egyfajta hivatásként tekintetnek, céljuk pedig az, hogy már egészen kis korban megismertessék a gyerekekkel az ehhez kapcsolódó hagyományokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×