eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
fotó: Magyar Képzőművészeti Egyetemen
Nyitókép: Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Lócsontvázat is bemutatnak Budapesten

A diplomamunkákat bemutató kiállítások, szakmai előadások mellett a vezetett épületbejárásokon Székely Bertalan lovának csontvázát is meg lehet tekinteni a Magyar Képzőművészeti Egyetemen a Múzeumok éjszakáján, június 24-én Budapesten.

Az egyetem Andrássy úti főépületében szervezett sétákon a látogatók megtekinthetik a műemléki épület Lotz-freskókkal díszített belső tereit és iparművészeti műremekeit. Az egykori Mintarajztanoda és a Régi Műcsarnok épületegyüttesében Romoda Klára, az MKE külső munkatársa tart tárlatvezetést. A nemrégiben felújított Lotz Károly-falképeket pedig Bojtos Anikó művészettörténész mutatja be.

Az Anatómia Tanszék gyűjteménye Kőnig Frigyes vezetésével lesz látogatható. A gyűjteményben az oktatáshoz használt izgalmas tárgyak között Székely Bertalan lovának csontvázát is meg lehet tekinteni.

Az egyetem Andrássy úti főépületében a Best of Diploma című kiállítás az idén végzett hallgatók diplomamunkáiból mutat be válogatást a Barcsay-teremben és az aulában. A kiállításon Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, érdemes művész tart tárlatvezetést.

A tájékoztató szerint az egyetem Andrássy úti főépületében 17 órakor kezdődik a HSUP (Hungarian Startup University Program) hallgatói szemmel: Innovatív vállalkozási ötletek a Képzőn című program, amelyen az érdeklődők megismerhetik Magyarország első egyetemi szintű, a startupok világával kapcsolatos képzését és nyertes projektjeit.

fotó: Magyar Képzőművészeti Egyetemen
fotó: Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Az Epreskertet, ahol a látogatók kreatív workshopokon is részt vehetnek, Szabó Ádám szobrászművész vezetésével lehet megtekinteni. Turchányi Zsófia hallgató egy audiovizuális performanszot ad elő a Kálvária épületében, majd az estét Mákó Rozi hangművészeti előadása zárja a Parthenón-fríz teremben.

A Margit körúton található Profil Galériában egy válogatott diplomamunkákat bemutató kiállítással várják a látogatókat a szervezők a Múzeumok éjszakáján – áll az intézmény közleményében.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×