eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
fotó: Magyar Képzőművészeti Egyetemen
Nyitókép: Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Lócsontvázat is bemutatnak Budapesten

A diplomamunkákat bemutató kiállítások, szakmai előadások mellett a vezetett épületbejárásokon Székely Bertalan lovának csontvázát is meg lehet tekinteni a Magyar Képzőművészeti Egyetemen a Múzeumok éjszakáján, június 24-én Budapesten.

Az egyetem Andrássy úti főépületében szervezett sétákon a látogatók megtekinthetik a műemléki épület Lotz-freskókkal díszített belső tereit és iparművészeti műremekeit. Az egykori Mintarajztanoda és a Régi Műcsarnok épületegyüttesében Romoda Klára, az MKE külső munkatársa tart tárlatvezetést. A nemrégiben felújított Lotz Károly-falképeket pedig Bojtos Anikó művészettörténész mutatja be.

Az Anatómia Tanszék gyűjteménye Kőnig Frigyes vezetésével lesz látogatható. A gyűjteményben az oktatáshoz használt izgalmas tárgyak között Székely Bertalan lovának csontvázát is meg lehet tekinteni.

Az egyetem Andrássy úti főépületében a Best of Diploma című kiállítás az idén végzett hallgatók diplomamunkáiból mutat be válogatást a Barcsay-teremben és az aulában. A kiállításon Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, érdemes művész tart tárlatvezetést.

A tájékoztató szerint az egyetem Andrássy úti főépületében 17 órakor kezdődik a HSUP (Hungarian Startup University Program) hallgatói szemmel: Innovatív vállalkozási ötletek a Képzőn című program, amelyen az érdeklődők megismerhetik Magyarország első egyetemi szintű, a startupok világával kapcsolatos képzését és nyertes projektjeit.

fotó: Magyar Képzőművészeti Egyetemen
fotó: Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Az Epreskertet, ahol a látogatók kreatív workshopokon is részt vehetnek, Szabó Ádám szobrászművész vezetésével lehet megtekinteni. Turchányi Zsófia hallgató egy audiovizuális performanszot ad elő a Kálvária épületében, majd az estét Mákó Rozi hangművészeti előadása zárja a Parthenón-fríz teremben.

A Margit körúton található Profil Galériában egy válogatott diplomamunkákat bemutató kiállítással várják a látogatókat a szervezők a Múzeumok éjszakáján – áll az intézmény közleményében.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×