eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
touring the grand canal and venice, italy - sept 2021. Forrás: Getty Images/samuel howell
Nyitókép: Forrás: Getty Images/samuel howell

Európai filmeket nézve lehet kijutni a Velencei Filmfesztiválra

Csütörtökön indul a European Film Challenge első magyarországi fordulója, amelynek nyertesei részt vehetnek a Velencei Filmfesztiválon.

A European Film Challenge első magyarországi fordulója április 20-án indul és két hónapig tart - olvasható a magyar versenyt koordináló Magyarhangya filmforgalmazó MTI-hez eljuttatott közleményében.

A játék résztvevőinek ez idő alatt tíz európai filmet kell megnéznie és a vetítésen kapott mozijegyeket feltöltenie a verseny honlapjára. Ezek után posztolni kell a filmélményről Facebookon vagy Instagramon a europeanfilmchallenge_hu hashtaggel. Ezzel pontokat lehet gyűjteni, és akinek a legtöbbet sikerül megszereznie június 20-ig, belépőt nyer az idei Velencei Filmfesztiválra repülőjeggyel és szállással együtt.

Minden felhasználó csak tíz európai filmet tölthet fel. A filmek megjelenési dátumára vonatkozóan nincs korlátozás, tehát régi és új alkotásokat egyaránt lehet nézni, de csak azoknak a filmeknek a megtekintése számít, amelyeket a verseny ideje alatt néztek meg a versenyzők.

A játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves. Filmeket interneten is lehet nézni, de ezekért kevesebb pont jár,

a moziban nézett filmekért négy, az interneten megtekintettekért három.

Lehetőség lesz plusz pontokat is gyűjteni a verseny ideje alatt, ezekről információkat az europeanfilmchallenge.eu oldalon és a European Film Challenge közösségi média csatornáin tesznek közzé a szervezők.

A tervek szerint még idén szeptemberben indul a European Film Challenge második fordulója, amellyel a jövő évi Berlináléra lehet kijutni.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×