eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meghalt Jankovits József, az operettszínház bonvivánja

Temetéséről később adnak tájékoztatást.

Életének 73. évében elhunyt Jankovits József, a Budapesti Operettszínház bonvivánja - tudatta a teátrum az MTI-vel. A Liszt Ferenc-díjas operetténekest, színészt türelemmel viselt, hosszas betegségek után érte a halál.

A gyászjelentésben azt írták, Jankovits József a legigényesebb bonviván szerepek kiváló tolmácsolója volt.

Jankovits József 1951. január 3-án született. 1979 és 1981 között a Szegedi Nemzeti Színház, 1981-től a Budapesti Operettszínház tagja volt.

Főbb szerepei között volt Szu Csong (Lehár: A mosoly országa); Józsi (Lehár: Cigányszerelem); Edwin (Kálmán: Csárdáskirálynő); Homonnay Péter, Barinkay Sándor (Strauss: A cigánybáró); Tasziló (Kálmán: Marica grófnő); Eisenstein (Strauss: A denevér); Hunyadi László Erkel Ferenc operájában; Don José (Bizet: Carmen).

A művészt 1990-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×