eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye a kivetítőn a Virág Judit Galéria és Aukciósház 11. Háború utáni és kortárs művek aukcióján a Budapest Kongresszusi Központban 2022. december 17-én.
Nyitókép: Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye a kivetítőn a Virág Judit Galéria és Aukciósház 11. Háború utáni és kortárs művek aukcióján a Budapest Kongresszusi Központban 2022. december 17-én. MTI/Mohai Balázs

Az egyik festmény 80 millió forintért kelt el a Virág Judit Galéria árverésén

Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye 80 millió forintért, Maurer Dóra egyik alkotása 60 millió forintért kelt el a Virág Judit Galéria háború utáni és kortárs műveket felvonultató árverésén Budapesten szombat este - közölte az esemény után a galéria.

Az idén 25 éves Virág Judit Galéria aukcióján a hazai kortárs szcéna legkeresettebb művészeinek kiemelkedő alkotásaira lehetett licitálni - közölték.

A tájékoztató szerint Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye még nem szerepelt a műtárgypiacon, a színkutatás kérdését járja körbe, és a festő életműve egyik kiemelkedő alkotásának számít.

Maurer Dóra 1985-ös Quasi-kép, perspektivikus, a 71. lépésből című műve 60 millió forintos leütéssel talált gazdára. A tájékoztató szerint ez az alkotás a korai '80-as évek képzőművészeti kontextusában kulcsfontosságú szerepet tölt be.

A gyűjtők körében keresett Bak Imre Aktuális dialektika című, 1990-ben készült akrilfestményének értéke 15 millió forintig kúszott fel, míg Fajó Jánosnak, az egyedi geometrikus művészet mesterének Forgó III. című, 1987-es olajvászna 5,5 millióról érte el a 16 millió forintos leütést.

Nádler István 1970-es, cím nélküli akril műve vibrálóan színes alakzatokkal és fekete-fehér sávokkal játszik. A kép 28 millió forintért kelt el.

"Tizenegyedik alkalommal tisztelgünk a kortárs magyar művészet előtt, és ez a mostani anyagunk valóban ünneplésre ad okot" - idézi a tájékoztató Kelen Anna művészettörténészt, az aukció vezetőjét, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben kivételes remekművek kerültek a piacra, 2022-ben folyamatosan emelkedett a kortárs alkotások iránti kereslet, ezért bíznak abban, hogy a következő időszakban még inkább felértékelődnek a kortárs művek a gyűjtők és befektetők körében.

A Virág Judit Galéria árveréssorozata hétfőn a 71. Téli aukcióval folytatódik, amelyen többek között Rippl-Rónai József és Vaszary János csaknem száz éve nem látott remekművei mellett több más klasszikus alkotás kerül kalapács alá - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×