eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Elton John brit zenész a rendjelet mutatja, miután Károly walesi herceg, brit trónörökös a brit becsületrend tagjává avatta a windsori kastélyban 2021. november 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/pa pool/Dominic Lipinski

Ki hinné, hol koncertezett Sir Elton John?

Koncertet adott Elton John brit énekes (igazi nevén Reginald Kenneth Dwight) péntek este a Fehér Ház kertjében.

"A feleségemmel meghívtuk Eltont a Fehér Házba, hogy köszönetet mondjunk neki az amerikai nép nevében. Sok amerikaihoz hasonlóan mi is szeretjük a zenéjét. A dalai minden napot különlegessé tesznek" - mondta a koncert előtt Joe Biden amerikai elnök.

Korábban gyönyörű helyszíneken lépett fel, de valószínűleg ez a hab a tortán - mondta színpadra lépve Elton John.

"Egy este, amikor a remény és a történelem rímelhet" - ezt a címet adták a rendezvénynek, az irodalmi Nobel-díjas ír költő, Seamus Heaney egy művére utalva, amelyet Joe Biden elnök gyakran idéz.

A Fehér Ház előzőleg azt közölte, hogy a koncerttel "a zene gyógyító és egyesítő erejét" ünneplik, és a közönség soraiban "a hétköznapok történelemformálói", például tanárok, a mentális egészségért vagy a diszkrimináció ellen küzdő emberek foglalnak helyet. A koncertre, amelyet a Fehér Ház déli gyepén tartottak, mintegy kétezer vendéget hívtak meg, ott volt például Laura Bush egykori amerikai First Lady is.

Biden korábban is vendégül látott zenészeket a Fehér Házban. James Taylor énekes-dalszerző a múlt héten lépett fel egy rendezvényen.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×