eur:
380.23
usd:
352.5
bux:
58447.63
2023. december 6. szerda Miklós
Elton John brit zenész a rendjelet mutatja, miután Károly walesi herceg, brit trónörökös a brit becsületrend tagjává avatta a windsori kastélyban 2021. november 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/pa pool/Dominic Lipinski

Ki hinné, hol koncertezett Sir Elton John?

Koncertet adott Elton John brit énekes (igazi nevén Reginald Kenneth Dwight) péntek este a Fehér Ház kertjében.

"A feleségemmel meghívtuk Eltont a Fehér Házba, hogy köszönetet mondjunk neki az amerikai nép nevében. Sok amerikaihoz hasonlóan mi is szeretjük a zenéjét. A dalai minden napot különlegessé tesznek" - mondta a koncert előtt Joe Biden amerikai elnök.

Korábban gyönyörű helyszíneken lépett fel, de valószínűleg ez a hab a tortán - mondta színpadra lépve Elton John.

"Egy este, amikor a remény és a történelem rímelhet" - ezt a címet adták a rendezvénynek, az irodalmi Nobel-díjas ír költő, Seamus Heaney egy művére utalva, amelyet Joe Biden elnök gyakran idéz.

A Fehér Ház előzőleg azt közölte, hogy a koncerttel "a zene gyógyító és egyesítő erejét" ünneplik, és a közönség soraiban "a hétköznapok történelemformálói", például tanárok, a mentális egészségért vagy a diszkrimináció ellen küzdő emberek foglalnak helyet. A koncertre, amelyet a Fehér Ház déli gyepén tartottak, mintegy kétezer vendéget hívtak meg, ott volt például Laura Bush egykori amerikai First Lady is.

Biden korábban is vendégül látott zenészeket a Fehér Házban. James Taylor énekes-dalszerző a múlt héten lépett fel egy rendezvényen.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen

Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen

Sajátos hasonlattal élt a német konzervatív pártszövetség, a CDU/CSU kisebbik pártjának vezetője, amikor a jövőbeni kancellárjelölt általa fontosnak tartott tulajdonságairól kérdezték. A CSU elnök, egyben bajor miniszterelnök Markus Söder szerint az lenne alkalmas Olaf Scholz kancellár leváltására, aki kész és képes az utolsó, mindent eldöntő tizenegyes értékesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.07. csütörtök, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×