INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

nek

koncert

mise

katolikus

Rózsafüzér egy férfi kezében a nagycsütörtöki főpapi olajszentelési szentmisén a budapesti Szent István-bazilikában 2019. április 18-án. A szertartás alkalmával újítja meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papsága papi ígéretét.

Lovári szentmise a NEK csütörtöki programjában

Infostart / MTI

A Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén koncertek is lesznek, este sokszínű zenés szentségimádás jön a bazilikában.

Lovári nyelvű szentmise és közösségek szentségimádása is szerepel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) csütörtöki programjában.

A Hungexpón a reggeli ima után John Onaiyekan nigériai bíboros tart katekézist. Ezt Mary Healy amerikai teológus, a Pápai Biblikus Bizottság tagjának tanúságtétele követi.

A fél 12-kor kezdődő szentmisén liturgikus keretek között első alkalommal hangzik el a lovári nyelvű mise. A Le Devleske (Istennek) című, a szentmise állandó, a hívek által énekelt részeit tartalmazó zenemű létrejöttét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére Lakatos György hegedűművész koordinálta, a zeneszerző Oláh Patrik Gergő.

A délutáni fakultációk között szerepel Székely János szombathelyi megyés püspök előadása a cigánypasztorációról és Massimo Camisasca, a reggio emilia-guastallai egyházmegye püspökének Az olasz papok vértanúsága a 2. világháború után című előadása.

Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.

Egész nap vásár lesz a Szent István-bazilika előtti téren, illetve a NEK párhuzamos programjaként a téren tartják a Szent István-könyvhetet, a keresztény könyvkiadók seregszemléjét.

Este hét órától a Szent István-bazilikában az országban működő nagyobb közösségek, lelkiségi mozgalmak tartanak közös, kétórás szentségimádást, amelyen gregorián dallamok, taizéi dalok és népszerű dicsőítő énekek hangzanak el.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018