eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Kool and the Gang együttes koncertje a 12. VeszprémFest második napján, 2015. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Elhunyt Dee Tee, a Kool & The Gang alapítója

70 éves volt a szaxofonon, fuvolán és dobon is játszó konferanszié.

Elhunyt 70 éves korában szombaton Dennis "Dee Tee" Thomas, a Kool & the Gang egyik alapítója.

A világhírű amerikai zenekar szaxofonistája, fuvolása és dobosa álmában szenderedett örök nyugalomra New Jersey-i otthonában. Thomas, aki az együttes konferansziéjaként is eljárt, utoljára a július 4-i amerikai nemzeti ünnepségen lépett fel a bandával a Los Angeles-i Hollywood Bowl amfiteátrumban.

A dzsessz, a funk, az R&B és a pop elemeit vegyítő együttes a hetvenes években lett világhírű, slágerei között szerepel a Celebration és a Get Down On It. Az 1951. február 9-én, a floridai Orlandóban született Thomas leginkább a banda 1971-es Who's Gonna Take the Weight című slágerének felvezetőjeként vált ismertté.

Az 1964-ben alapított Kool & the Gang slágereit több filmben is felhasználták betétdalként, így alkotásaik elhangzottak a Rocky-ban és a Ponyvaregényben is. A Kool & the Gang huszonhárom stúdióalbumot jelentetett meg, ezekből világszerte 70 millió példány fogyott. A csapat 1978-ban Grammy-díjat kapott a Szombat esti láz című film zenéjéért.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×