eur:
393.9
usd:
369.03
bux:
65757.39
2024. április 23. kedd Béla
BJ Thomas a five-time Grammy recipient performs some of his legendary songs including Raindrops Keep Falling On My Head and Somebody Done Somebody Wrong on stage at the historic Granada Theater. Emporia, Kansas, April 20, 2019 (Photo by Mark Reinstein/Corbis via Getty Images)
Nyitókép: Photo by Mark Reinstein/Corbis via Getty Images

Meghalt a Butch Cassidy és a Sundance kölyök híres balladájának énekese

B.J. Thomas 78 éves korában tüdőrákban halt meg.

Hetvennyolc éves korában meghalt B.J. Thomas többszörös Grammy-díjas amerikai énekes, aki az 1969-ben bemutatott Butch Cassidy és a Sundance kölyök című film Oscar-díjas dalát énekelte.

Thomast az egyik legsokoldalúbb amerikai énekesként tartják számon, aki jelentős sikereket érte el a pop, a country és a gospel műfajokban, egyebek között az I Just Can't Help Believing, a Raindrops Keep Fallin' On My Head és a Hooked on a Feeling című slágereivel.

Az énekesnél márciusban állapítottak tüdőrákot, a betegség szövődményei okozták szombaton halálát – jelentette be ügynöke, Jeremy Westby.

Az Oklahoma államból származó Billy Joe Thomas 1966-ban robbant be a zene világába az I'm So Lonesome I Could Cry című gospel stílusú dalával és azóta több millió lemezt adott el számtalan műfajban. 1976-ban megjelent Home Where I Belong című albuma az első gospel album volt, amelyből több mint egymillió példány kelt el.

A Burt Bacharach and Hal David által írt Raindrops Keep Fallin' On My Head című dala, amelyet a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című filmben énekelt, nemcsak a slágerlisták élére került, hanem Oscar-díjat kapott a legjobb eredeti dal kategóriában. Eredetileg nem Thomast választották ki a ballada előadására, de Ray Stevens elutasította a felkérést.

A dal azóta számos sikert érte el, és 2013-ban beválasztották a Hírességek Csarnokába.

A hetvenes években Thomas a popzene területén is kipróbálta magát, a hetvenes évek végétől, és a 80-as években a legsikeresebb gospel énekes volt, öt Grammy-díjat nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×